Kontakta oss

Kalmar TT612d

En effektiv distributionstraktor att förlita sig på

När det gäller distributionsarbetet i en terminal krävs utrustning du kan lita på. Kalmar TT612d är specialbyggd för kostnadseffektiv, smidig förflyttning av trailers över korta avstånd, med en bränslesnål motor som minskar utsläppen och kostnaderna, samt en liten vändradie som underlättar säkra transporter även i trånga utrymmen. Förarna har överlägsen sikt från sin komfortabla, användarvänliga hytt och lättillgänglig traileranslutning för snabbare koppling – allt för ökad produktivitet. Och för att kontroller och underhåll ska gå snabbare är servicepunkter och komponenter lätt tillgängliga från marknivå.

Byggd för ändamålet

Trailerhantering i distributions- och logistikcenter är ett specialuppdrag, så varför använda något annat än specialutrustning? TT612d är baserad på beprövad teknik och flera decenniers erfarenhet av terminaltraktorkonstruktion, och utgör branschstandard för effektiv trailerhantering. Du får det bästa inom säkerhet, ekonomi, förarkomfort och servicevänlighet. Utmärkt sikt runt om, hållbar konstruktion och ett vältskydd som får förarna att känna sig trygga när de manövrerar på trånga och hårt trafikerade områden. Den rymliga, bekväma hytten med luftfjädring garanterar mjuk gång oavsett underlag, och dess användarvänliga layout och körställning ger en stressfri och säkrare drift. TT612d har även bra ekonomi och drifttid som håller kostnaderna nere och produktiviteten uppe, med bränslesnål motor med högt vridmoment inklusive start/stopp och lättillgängliga servicepunkter för snabbare kontroller och underhåll.

Ny design för dig

Utmärkt sikt runt om

 • Vindrutan, sidorutor och sidmonterade speglar ger generös, tydlig sikt åt alla håll
 • Ingenting som påverkar sikten

Överlägsen komfort, produktivitet och manövrerbarhet

 • Rymlig hytt med bra arbetsutrymme
 • Ergonomiskt utformad för mer komfortabel hantering
 • Avancerade hydraulsystem för snabba lyft/sänkningar av vändskivan, utan att föraren behöver lämna hytten
 • Liten (6 m) vändradie och precisionsstyrning underlättar förflyttningar även i begränsade utrymmen

Snabbare, enklare övervakning och underhåll

 • Display i hytten för snabb överblick över status- och diagnosinformation
 • Elektrisk hyttippning ger snabbare åtkomst till servicepunkterna
 • Åtkomst för rutinkontroller och -underhåll från marknivå
Teknisk info Kalmar TT612d
Motor
Cummins
Transmission
Allison
Drivlina
4x2
Effekt (kw–rpm)
129-2200
Vridmoment (Nm-rpm)
800-1400
Framaxel
SISU
Bakaxel
SISU
Teknisk info Kalmar TT612d
Motor
Cummins
Transmission
Allison
Drivlina
4x2
Effekt (kw–rpm)
129-2200
Vridmoment (Nm-rpm)
800-1400
Framaxel
SISU
Bakaxel
SISU

Användningsområden

 • Distributionscenter
 • Logistikcenter
 • Lager
 • Lätt industrihantering
 • Containerterminaler

Jempsons, UK

Ledande åkeriet John Jempson & Son Ltd (Jempsons) bidrar kontinuerligt till kundernas ökade kapacitet, genom att tillhandahålla säkra och effektiva distributiontraktorer som stärker prestandan.

Läs mer

BMW logistikcenter, Tyskland

Att leverera viktiga bildelar till sina respektive destinationer i enlighet med schemat kräver noggrann timing och perfekt koordination. BMW:s logistikcenter förlitar sig på att Kalmars reachstackers och terminaltraktorer ska se till att allt går som smort.

Läs mer

Wallhamn, Sverige

Wallhamns hamn – Sveriges största privatägda hamn – använder fyra skräddarsydda terminaltraktorer från Kalmar för att behålla sin position som framgångsrik hamn för svensk exportindustri.

Läs mer