Kontakta oss

Kalmar TT616i

Kompromisslös kvalitet som gynnar ditt resultat

LoLo-verksamhet (lift-on/lift-off) innebär att effektivitet och ekonomiskt resultat går hand i hand och att dina verktyg måste vara därefter. Kalmar TT616i är byggd för tungt arbete i hamnar och containerterminaler. TT616i är en av de mest praktiska och avancerade terminaltraktorerna som finns idag, med det allra senaste CAN-bussystemet för enklare drift och underhåll, överlägsen sikt från den komfortabla och användarvänliga förarhytten, samt smidiga kontroller och service från marknivå. Och det robusta chassit av RoRo-typ gör traktorn till en av de starkaste.

Intelligent funktionalitet

Moderna containerterminaler kräver prestanda, funktionalitet och tillförlitlighet – det är mycket begärt på en gång, men TT616i har allt. Hjärnan bakom den här intelligensen är vårt CAN-busssystem som integrerar motor, transmission och övriga system, för enklare övervakning och felsökning direkt från förarhytten och med lättöverskådlig presentation av kritiska data. Utmärkt sikt runt om, hållbar konstruktion och ett vältskydd som får förarna att känna sig trygga när de manövrerar på trånga och hårt trafikerade utrymmen. Den rymliga, bekväma hytten med luftfjädring garanterar mjuk gång oavsett underlag, och dess användarvänliga layout och körställning ger en stressfri och säkrare drift. TT616i har även bra ekonomi och drifttid för minskade kostnader och ökad produktivitet, med EcoDrive-funktion för bättre bränsleekonomi och mindre däckslitage inklusive start/stopp, samt lättillgängliga servicepunkter för smidigare kontroller och underhåll. Bland tillvalsfunktionerna finns automatisk lyft och släpp som ökar arbetscyklernas hastighet, samt Silent Drive-funktion som minimerar ljudnivån.

Överlägsen ur alla synvinklar

Utmärkt sikt runt om

 • Vindrutan och de sidmonterade speglarna ger generös, tydlig sikt åt alla håll
 • Ingenting som påverkar sikten
 • Öppningsbara rutor på båda sidor och transparent bakdörr

Överlägsen komfort, produktivitet och hållbarhet

 • Rymlig hytt med bra ventilation
 • Ergonomiskt utformad för mer komfortabel hantering
 • Låg ljudnivå inuti (75 dBA)
 • Servostyrning för enkel manövrering, helt justerbar rattstång (tillval)
 • Förstärkt chassi som klarar stötar från containrar, plus vältskydd för ökad säkerhet

Snabbare, enklare kontroll och underhåll

 • Display i hytten för snabb kontroll av status- och diagnosinformation
 • Elektrisk hyttippning ger snabbare åtkomst till servicepunkterna
 • Åtkomst för rutinkontroller och -arbeten på marknivå
Teknisk info Kalmar TT616i
Motor
Cummins
Transmission
Allison
Drivlina
4x2
Effekt
129-2200
Vridmoment (Nm-rpm)
800-1400
Framaxel
SISU
Bakaxel
SISU
Teknisk info Kalmar TT616i
Motor
Cummins
Transmission
Allison
Drivlina
4x2
Effekt
129-2200
Vridmoment (Nm-rpm)
800-1400
Framaxel
SISU
Bakaxel
SISU

Användningsområden

 

 • Containerterminaler
 • Lätt industrihantering

Jempsons, UK

Ledande åkeriet John Jempson & Son Ltd (Jempsons) bidrar kontinuerligt till kundernas ökade kapacitet, genom att tillhandahålla säkra och effektiva distributiontraktorer som stärker prestandan.

Läs mer

BMW logistikcenter, Tyskland

Att leverera viktiga bildelar till sina respektive destinationer i enlighet med schemat kräver noggrann timing och perfekt koordination. BMW:s logistikcenter förlitar sig på att Kalmars reachstackers och terminaltraktorer ska se till att allt går som smort.

Läs mer

Wallhamn, Sverige

Wallhamns hamn – Sveriges största privatägda hamn – använder fyra skräddarsydda terminaltraktorer från Kalmar för att behålla sin position som framgångsrik hamn för svensk exportindustri.

Läs mer