Kontakta oss
Kontakta oss

Lösningar för materialhantering inom metallindustrin.

Vi har ett brett utbud av gaffeltruckar, reachstackers och terminaltraktorer med en mängd olika lyftkapaciteter och redskap.

Metall

Metallvaruindustrin har varierande och krävande behov när det gäller hantering och transport av materialet i olika former, till exempel rör, plattor, coils och flytande metaller. Säkerheten har alltid varit i fokus för branschen, nu är även hållbarhet en starkt pådrivande faktor.

Precis som i många andra branscher väljer man inom metallvaruindustrin – särskilt stål- och aluminiumindustrin – att i allt högre utsträckning använda digitala lösningar för att höja säkerheten och produktiviteten. En del har även påbörjat bytet mot eldriven utrustning i sina processer.

Vi kan hjälpa till att minska driftskostnaderna och öka säkerheten med vårt utbud av flexibla och hållbara gaffeltruckar, terminaltraktorer och reachstackers. De kan alla skräddarsys för utmanande miljöer och krävande laster.

Alla Kalmar maskiner, inklusive reachstackers, tomcontainerhanterare och gaffeltruckar har uppdaterats för att uppfylla säkerhetsstandarden EN 1175:2020 för att säkerställa att arbetet med en Kalmar-maskin är så säkert som det kan bli.

 

Gaffeltruckar 

Ni kan välja på lyftkapaciteter upp till 72 ton, lyftutrustning,  dieseldriven och batteridrivna med två olika teknologier (blysyra och litiumjon). De är kända för sin enastående byggkvalitet, enkla manövrering och för att vara lätta att underhålla och serva och har många säkerhetsfunktioner som standard.

Reachstackers

Våra reachstackers kan förses med många specialtillbehör så att ni kan flytta en mängd olika laster på upp till 130 ton per maskin eller 260 ton när ni arbetar tillsammans, säkert och effektivt. Ni kan även minska ert koldioxidutsläpp avsevärt med upp till 40 % med vår Eco Reachstacker.

Terminaltraktorer

Vi har ett brett utbud av terminaltraktorer speciellt utformade för att användas i en mängd olika materialhanteringstillämpningar. Med ett urval av 4x2- och 4x4-modeller, bruttocontainervikt (GCW) på upp till 150 ton och 5:e hjullast på upp till 36 ton och 2 kraftkällor

Redo att hantera metall? 

Reachstackers prove their mettle

The adaptability and durability of Kalmar machines have been tested to the limit at Voestalpine’s steel mill in Linz, Austria over the last decade.

Läs mer

Heavymovement and Kalmar - the future is electric

Recently, Heavymovement extended its cooperation with Kalmar with the purchase of an innovative medium electric forklift. The new machine is helping this metals industry company to reduce costs, raise health and safety standards for operators, and to achieve important sustainable goals.

Läs mer