Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmar SmartPath

Öka effektiviteten vid din terminal genom smartare jobbfördelning

Kalmar SmartPath kan, om den kombineras med Navis Prime Route, förbättra effektiviteten vid din terminal med hjälp av positionsbaserad jobbfördelning. Utrustningen tilldelas automatiskt närmast belägna jobb, vilket reducerar köravstånd och bränsleförbrukningen och snabbar på din verksamhet. Och eftersom tiden för containerhantering reduceras blir utrustningen snabbare tillgänglig för nästa jobb.

Optimerad jobbfördelning för varje utrustningsdetalj

SmartPath skickar trådlöst utrustningens position till terminaloperativsystemet (TOS), som sedan optimerar jobbfördelningen för respektive utrustningsdetalj utifrån dess position.

Med dynamiska geografiska gränser, geofences, runt ett specifikt område och runt utrustningen genereras meddelanden som gör att TOS kan identifiera lämpligt jobb och optimera fördelningen utifrån nödvändigt processflöde.

Dessutom finns det en automatisk jobbstegsfunktion som avancerar nästa jobb, så att förarna inte behöver leta upp det själva.

Det vill säga mer effektiva arbetsflöden som gör att du kan hantera fler containrar per timme. Och eftersom SmartPath också förbättrar hanteringens precision och hastighet, maximerar du utrustningens tillgänglighet och produktivitet.

 

Funktioner och alternativ

 

Fördelar

 • Minskar fel orsakade av mänskliga faktorn

 • Öka utrustningens tillgänglighet

 • Reducera antalet olastade resor vid

  kombination med Navis Prime Route

Alternativ

 • Automatisk jobbstegsfunktion – truckar

 • Automatisk jobbstegsfunktion – grensletruckar

 • Automatisk jobbstegsfunktion – transport-grensle

Funktioner

 • Platsinformation för fordon

 • Automatisk jobbfördelning

 • Användargränssnitt för truckförare

Teknik

 • Kalmar processor ombord

 • GPS, DGPS, LPR positioneringsteknik

TraPac, USA

Med hjälp av olika automationstekniker och anpassningar baserade på terminalens layout, ser Kalmar till att utrymmet utnyttjas effektivt och att TraPacs kapacitet optimeras.

Läs mer

Malta Freeport

Malta Freeport Terminals investeringsprogram på 189 miljoner euro har gjort hamnen allt populärare som transportnav i Medelhavet. Hamnen förlitar sig på Kalmar SmartPath för maximering av terminaltraktorernas effektivitet.

Läs mer

DP World London Gateway

Kalmars automatiseringslösningar är själva hjärtat i DP World London Gateway. Med en årlig kapacitet på 3,5 miljoner TEU fokuserar man på automatisering för att kunna optimera produktiviteten och minska driftskostnaderna.

Läs mer

DP World Brisbane

DP Worlds samarbete med Kalmar innebär att Brisbanes hamn idag är en av världens mest automatiserade anläggningar. Automatiseringen ökar terminalens årliga kapacitet från 600 000 till 900 000 TEU, samt förbättra kundservicen.

Läs mer