Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmar SmartTrack

Effektiv synkronisering av spårrörelser samt bangårds- och tåginventering med hög precision

Kalmar SmartTrack är en processautomationslösning för bangårdar.

Den skickar containeridentifiering och överlämningsinformation till containerhanteringsutrustningen, för effektiv synkronisering av spårrörelser samt bangårds- och tåginventering med hög precision.

SmartTrack är portvakten till din bangård

Med optisk teckenigenkänning (OCR) kan SmartTrack automatiskt identifiera rullande gods och containrar när de passerar bangården. Containrar identifieras när de lyfts upp, innan de överlämnas till terminaltraktorer eller sätts ner på marken.

Lösningen integreras med ditt terminaloperativsystems lager- och jobbinformation, och operatörerna kan via grafiskt användargränssnitt kontrollera att rörelserna är korrekta. Stöder även koordinering av terminaltraktorernas rörelser genom realtidsvisualisering av spårinventering, containerhanteringsutrustningens och traktorernas positioner.

Kalmar SmartTrack ger noggrann, effektiv synkronisering av spårrörelser, med korrekt bangårds- och spårinventering.

Funktioner och alternativ

Fördelar

 • Felreducering

 • Ökad effektivitet för operatören

 • Minskade handläggningstider

Alternativ

 • RMG-operatörens användargränssnitt

 •  Bangårds övervakning

Egenskaper

 • Spårbunden portalkran (RMG)

  infodisplay

 • Automatisk jobbidentifiering och -urval

 • Optimering av jobblistan

Teknik

 • Optisk teckenigenkänning (OCR)

 • RFID/DGPS-positioneringsteknik

 

 

TraPac, USA

Med hjälp av olika automationstekniker och anpassningar baserade på terminalens layout, ser Kalmar till att utrymmet utnyttjas effektivt och att TraPacs kapacitet optimeras.

Läs mer

Malta Freeport

Malta Freeport Terminals investeringsprogram på 189 miljoner euro har gjort hamnen allt populärare som transportnav i Medelhavet. Hamnen förlitar sig på Kalmar SmartPath för maximering av terminaltraktorernas effektivitet.

Läs mer

DP World London Gateway

Kalmars automatiseringslösningar är själva hjärtat i DP World London Gateway. Med en årlig kapacitet på 3,5 miljoner TEU fokuserar man på automatisering för att kunna optimera produktiviteten och minska driftskostnaderna.

Läs mer

DP World Brisbane

DP Worlds samarbete med Kalmar innebär att Brisbanes hamn idag är en av världens mest automatiserade anläggningar. Automatiseringen ökar terminalens årliga kapacitet från 600 000 till 900 000 TEU, samt förbättra kundservicen.

Läs mer