Kontakta oss

Kalmar OneTerminal

Optimera din prestanda varje dag

Kalmar OneTerminal erbjuder en integrerad automationslösning som levereras av ett team, som förenar Kalmars och Navis programvarusystem, utrustning och service i en enda skarvlös installation.

Vare sig du automatiserar en nyetablering eller en befintlig anläggning kan Kalmar OneTerminal hjälpa dig att snabbare realisera dina investeringar och se till att din terminal presterar optimalt, både idag och i morgon. Tillsammans med Kalmars enastående service kan du förvänta dig en särskild driftsupport under terminalens hela livslängd.

Via en enda nyckelkontakt gör Kalmar OneTerminal automationen tillgänglig, minskar eventuella risker och hjälper dig realisera din terminalverksamhets fulla potential.

Respons på industrins utmaningar

Hamnvärlden befinner sig på gränsen till nästa stora automationsvåg och Kalmar och Navis går i bräschen för den transformationen genom att hantera de utmaningar som dyker upp. Kalmar OneTerminal erbjuder en smidig teknikintegrering och ger tillgång till tre beprövade automatiserade terminalkoncept. Ett integreringserbjudande och ett synsätt där Kalmar och Navis erfarenhet och expertis används i samarbete med dig, för att du ska kunna realisera din potential.

ASC-terminal

Total automation, från hamn- till landsidan, genomförs via en kombination av Kalmar ASC-kranar, AutoShuttles och automatiserad truckhantering. Lösningarna ökar effektiviteten och sparar utrymme och energi genom att garantera en förutsägbar och hållbar prestanda. Kombinationen av ASC-kranar och AutoShuttles är skalbar och bidrar till en hög produktivitet samt möjlighet till stegvis ökad kapacitet. För brownfield-terminaler kan den frigjorda ytan användas för att utöka staplingsytan, vilket möjliggör ökade driftsintäkter. Lösningen hjälper dig undvika oväntade avbrott som påverkar produktiviteten och lönsamheten.

AutoRTG-terminal

Gummihjulsburna portalkranar (RTG) är den populäraste utrustningen vid containerstaplingsterminaler över hela världen, särskilt där hög staplingskapacitet och god manövrerbarhet är viktiga ingredienser. För att öka förarsäkerheten och -effektiviteten kan dina RTG-kranar automatiseras, för säkrare fjärrstyrning med operatörsförhållande 1:3 och en utmärkt hantering. AutoRTG är en fantastisk lösning för både medelstora och stora terminaler. Förutom automatiseringen av RTG kan du göra verksamheten ännu säkrare med automatiska transport-grensletruckar och på så sätt eliminera behovet av mänsklig interaktion under kranarna.

AutoStrad-terminal

AutoStrad passar normalt för små och medelstora terminaler. Installationen kan göras enkelt, med låg risk och inom en relativt kort tid. Det krävs endast ett stycke utrustning för atuomatisering av din kaj- och staplingsverksamhet. Och övergången från manuell till automatisk grensletruckterminal behöver inte innebära sjunkande kapacitet eller lägre genomströmning. AutoStrad navigeras med virtuella linjer med 2 cm precision, för oöverträffad tillförlitlighet och flexibilitet. Detta plus förmågan att helt enkelt sätta ner lådan på trottoaren, frikoppla arbetscykler och varvskranar samt möjligheten att skapa buffertstaplar bakom kranen, gör att den här teknikens flexibilitet ger dig ett försprång. Den intelligenta tekniken gör AutoStrad till det mest flexibla sättet att automatisera en terminal.