Kontakta oss

ASC-terminal

Utrymmeseffektiv stapling

Automatiska staplingskranar möjliggör högsta möjliga kapacitet och staplingsdensitet. ASC-terminalen optimerar genomströmning och staplingsyta. När man använder Kalmar AutoShuttle™ som transportsystem, kan även transitplattan minimeras, så att din terminal blir så utrymmeseffektiv som möjligt. För nyetablerade terminaler kan det leda till betydande besparingar både i termer av markförvärv och terminalkonstruktion. För befintliga terminaler kan det utrymme som frigörs användas för expansion av staplingsytan , vilket kan ge ökade driftsintäkter.

 

Ökad produktivitet och säkerhet 

En kombination av automatiska staplingskranar (ASC) och automatiska transport-grensletruckar hjälper dig bibehålla en hög produktivitet i hamnen, samtidigt som du garanterat följer de strängaste säkerhetskraven och sjöfartsmyndighetens regler. Förutom att minimera risken med den mänskliga faktorn och öka din säkerhet hjälper automationen dig undvika oväntade stillestånd som påverkar produktivitet och lönsamhet.

ASC används normalt vid större terminaler, där genomströmningen och staplingsdensiteten är viktiga KPI. Men i långa loppet kan de vara kostnadseffektiva lösningar även för medelstora terminaler.

Automatisk truckhantering innebär att bearbetningen av lastbilar kan ske direkt vid ASC-staplingens växlingsområde, och därmed eliminera behovet av mellantransporter vilket ökar säkerheten och effektiviteten, och reducerar kostnaderna.

Kalmar är pionjär inom staplingsautomation med ett antal branschledande initiativ:

  • De första automatiska staplingskranarna, vid European Container Terminals i Nederländerna

  • Det första staplingskonceptet med tre kranar, för HHLA i Hamburg, Tyskland

  • De första halvautomatiska grensletruckarna, vid London Gateway, Storbritannien

  • Den första hybridterminalen, vid TraPac, Los Angeles, USA

 

Terminalkonvertering

Automation är naturligen enklare när det gäller nyetablerade terminaler, men det går även att konvertera befintliga manuella terminaler till halv- eller helautomation.

Läs mer

 

Ladda ner

ASC-broschyr Storlek: 3,4 MB