This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Läs mer
Kontakta oss
Kontakta oss

Utrustning från Kalmar hjälper BMW att hålla kursen

Under våra två år med Kalmar har vi inte förlorat någon tid på grund av de här maskinerna. Josef Huf, verksamhetschef, BMW

Tack vare ett smidigt samarbete mellan BMW och Kalmar går leveranserna av vitala bildelar från Wackersdorf i Bayern, södra Tyskland, till resten av världen som smort.

 

Namn:

BMW logistikcenter

 

Totalt antal leveranser, per år:

2,5 miljoner delar

Plats:

Wackersdorf, Bayern, Tyskland

 

 

 

Medarbetare:

Cirka 700

 

 

 

 

Hjälper BMW att hålla kursen

Utmaningen

För att bildelarna ska nå sina destinationer i tid krävs en komplex händelsekedja som inleds i BMW:s logistikcenter i tyska Wackersdorf. BMW:s verksamhetschef Josef Huf förklarar: ”De tomma containrarna måste plockas av från tågen och ersätts med fulla containrar – varje dag ska vi flytta runt 80 containrar med specifika deadlines.” Ett missat tåg kan öka transportkostnaden med upp till 80 000 euro.

Lösningen

Tre Kalmar reachstackers och en terminaltraktor utrustad med containermover transporterar komponenterna runt logistikcentret. Reachstackern lastar snabbt på och av containrar från väntande tåg, så att tågen hinner till Hamburg i tid för vidare transport. Terminaltraktorn lastar containrar på lastbilar utan någon ytterligare lyftanordning, samtidigt som den är liten nog för att manövrera inne i lagret.

Resultatet

Enligt BMW är tillförlitligheten hos Kalmars utrustning, samt en enastående teknisk- och servicesupport, optimal. Om processen avbryts skulle hela kedjan bryta ihop och allt stå stilla. ”Under våra två år med Kalmar har vi inte förlorat någon tid på grund av de här maskinerna”, säger Huf.