Kontakta oss
Kontakta oss

”Jag tycker verkligen om hytten, den är bekväm och du har fantastisk sikt genom den välvda rutan. Hydrauliken är känslig och följer min minsta rörelse.” PATRICK KOPPERS, GAFFELTRUCKSFÖRARE, DFDS SEAWAYS B.V.

Erbjudande:

Gaffeltruckar

Namn: DFDS Seaways B.V.
Plats: Rotterdam, Nederländerna
Kapacitet: Terminalen hanterar 900 trailers varje dag
Kalmar-maskinpark: 2 x DCG160-12

I Europas mest trafikerade hamn är varje sekund viktig

Hantering av olika typer av styckegods kräver en mångsidig gaffeltruck med exakt manövrerbarhet.

Utmaningen

DFDS-terminalen i Rotterdam hanterar 900 trailers varje dag. Från Rotterdam avgår DFDS RoRo-fartyg till Felixstowe och Immingham i England. Trailrarna är lastade med alla typer av styckegods, till exempel trä, stål och papper. Varje dag måste omkring 30 trailers lastas av till Mafi-trailers innan de lastas på RoRo-fartyg. Varje trailer väger i genomsnitt 28 ton och måste lastas av snabbt för att godset ska kunna flyttas till de väntande fartygen.

Lösningen

För att hantera styckegodset från trailers köpte DFDS under 2015 två av Kalmars mellanstora gaffeltruckar i G-generationen med 16 tons kapacitet. De här mångsidiga maskinerna hanterar alla typer av laster, från spånskivor till stål.
– ”Vi väljer Kalmar för den stora tillförlitligheten och de styva maskinerna”, säger Tigran van der Linden, TSW & Assets Manager. Nu har maskinerna varit i drift under nästan ett år, och är mycket uppskattade av DFDS-förarna för deras bekvämlighet och känsliga hydraulik.

Resultatet

De två medelstora gaffeltruckarna hanterar nästan 1 000 ton styckegods varje dag, och med DFDS oavbrutna verksamhet betyder det 365 000 ton styckegods varje år. Gaffeltrucksföraren Patrick Koppers säger: – ”Jag tycker verkligen om hytten, den är bekväm och du har fantastisk sikt genom den välvda rutan. Hydrauliken är känslig och följer min minsta rörelse.” För att säkerställa den höga prestandan servas de två maskinerna regelbundet av Kalmar Netherlands lokala serviceorganisation.