Kontakta oss
Kontakta oss

"Vi gör bokstavligen nutid av framtiden, varje dag"

Jason GasparikJason Gasparik

Director of Sales, Ports & Terminals Americas, Charlotte i North Carolina, USA

När jag var liten drömde jag inte om att bli polis eller brandman, som så många gör. I stället blev jag med tiden allt mer intresserad av hur man får saker att fungera. Ingenjörskonst och försäljning passar mig därför som hand i handske.

Jag kom till Kalmar 2001 som försäljnings-/applikationsingenjör inom mobil utrustning, och fokuserade sedan på att sälja containerhanterare på amerikanska Stillahavskusten. Jag lämnade företaget 2008 för att pröva mina vingar någon annanstans och återvände till Kalmar ungefär 10 år senare. I dag är jag säljansvarig inom området hamnar och terminaler i USA och Kanada. För mig var detta både ett personligt karriärmål ock ett fantastiskt yrkesmässigt tillfälle eftersom jag ville arbeta med det som händer just nu inom automation. Som jag ser det är Kalmar branschledande inom terminalautomation. Vi gör bokstavligen nutid av framtiden, varje dag.

I det dagliga arbetet sköter jag kundrelationer, offerter, projekt med mera som rör USA och Kanada. Jag samarbetar också med kollegor i Finland och Kina - arbetet är alltid väldigt globalt. Att vi verkar globalt är en stor fördel för både oss och våra kunder, eftersom vårt globala nätverk ger oss kunskap och insikter som få andra besitter. Vi samarbetar och är alltid redo att hjälpa varandra, och tillsammans med vår avancerade teknik tänjer vi på gränsen för det möjliga.

Med Kalmar känns det som att ingenting är omöjligt. Det finns alltid nya möjligheter att höja sig ett snäpp, både för dig själv och för dina medarbetare. Vi ligger i täten när det gäller terminalautomation och toppmodern teknik, men vi är fortfarande stolta över våra rötter och kommer alltid ihåg varifrån vi kommer. Jag gillar att vi kan utmana status quo varje dag på jobbet.

När jag var ung älskade jag att lösa problem och att få saker att fungera. I dag på Kalmar utvecklar jag nya lösningar för våra kunder och för branschen.

 Tillbaka till medarbetares berättelser