Kontakta oss
Kontakta oss

Kranflyttning

Effektiv och säker flytt på land eller till sjöss

Att flytta en kran – via sjö, flod eller landbaserad transport – kan vara både komplicerat och riskfyllt. Våra specialister känner till kranarnas stabilitet och styrka och har genomfört säkra och smidiga flyttprojekt över hela världen.

Varför Kalmar vid flytt av kran?

Flyttning handlar om mer än bara tunga lyft. Att förstå den belastning som läggs på utrustningen är helt avgörande för en lyckad flytt

Att flytta en STS-kran (ship-to-shore) är ett gigantiskt tekniskt projekt och säkerheten har högsta prioritet. Våra specialister känner till kranarnas stabilitet och styrka och har genomfört säkra och smidiga flyttprojekt över hela världen.

Vid transport av kranen, på båt eller pråm, är arbetet med att få ombord utrustningen den enkla biten. Självklart finns det faktorer som kajnivå, vattennivå och tidvatten att ta hänsyn till, men att förutsäga effekterna av den enorma påfrestningen som en vattentransport kan ha på kranen är en verklig utmaning.

Våra tekniska specialistteam simulerar kranens beteenden under vattentransporten och kan på så sätt få fram korrekta fästen baserat på fartyget och dess förväntade beteende. Förutom teknisk expertis erbjuder vi även den projektledning som behövs för att projektet ska lyckas.