Kontakta oss
Kontakta oss

Kranrådgivning och inspektion

Öka kranens prestanda, tillgänglighet och livslängd


Med teknisk rådgivning kan du förbättra dina kranars prestanda och tillgänglighet – samt öka livslängden – oavsett tillverkare. Kalmars kranexperter handleder dig till den bästa uppgraderingslösningen och kan även ge råd om bästa åtgärderna vid större skador eller akut reparationsbehov.

Analys och ökning av kranars livslängd

Utifrån dina krav på ökad livslängd genomför vi en identifiering och inspektion av kranens strukturellt mest kritiska komponenter. Vi definierar även eventuella förstärkningsbehov genom att beräkna belastning och utmattning.

Teknisk förstudie

Vi guidar dig igenom den komplicerade processen att specificera och välja bästa uppgraderingslösningen, i syfte att förbättra utrustningen och dess prestanda. Vi står för specifikationer, definition av arbetets omfattning, budgetering, konstruktion, val av leverantör, tillverkning, installation och driftsättning. En teknisk och kommersiell förstudie kan identifiera de bästa åtgärderna när du vill höja din kran för att kunna ta emot större fartyg, eller om du vill hitta det lämpligaste sättet att minska er bränsleförbrukning och utsläpp.

Undersökning av kranskador och räddningstjänster

Vi kan tillhandahålla allt tekniskt arbete i samband med utvärdering av skadade och underpresterande kranar. Och om det värsta skulle hända, som att utrustning kollapsar, kolliderar eller annan allvarlig olycka, har vi ett specialistteam i beredskap som utvärderar kranens stabilitet och garanterar er säkerhet.