Kontakta oss

Automatiserade staplingskranar

Öka hamnens produktivitet

Automatiserade staplingskranar (ASC) är spårgående kranar som används för stapling i hamnmiljöer och in-stack-transport av containrar. ASC lämnar av och hämtar upp containrar från angivna växlingsområden i staplingsytans båda ändar. Kalmars automatiserade staplingskranar styrs och övervakas av programvaran Kalmar TLS funktioner.

Total effektivitet

Idag är total effektivitet verklighet. Kalmar tillhandahåller avancerad automatisering av hamn terminaler, och för hanteringen av truckar, för optimal effektivitet i varje rörelse.

Kalmar ASC+-referenser täcker samtliga större marknadsområden. Kranen anpassas för dina krav på maximal staplingstäthet och dina specifika behov.

Kalmar ASC+ kan förses med vårt automatiserade truckhanteringssystem, för en snabbare, säkrare och mer kostnadseffektiv verksamhet.

Utrustningens optimerade prestanda, genom det centrala Kalmar TLS-systemet, ger ännu fler fördelar, som till exempel enklare implementering, reducerad komplexitet samt produktivitet och prestanda från dag ett.

Terminal medautomatiserad stapling 

Automatiserade staplingskranar möjliggör högsta möjliga kapacitet och staplingsdensitet. En terminal med automatiserad stapling  optimerar genomströmningen och staplingsytan. Om Kalmar AutoShuttle™ används som matare, apron size kan vara

Automatiserad truckhantering

Kalmar ASC kan utrustas med vårt automatiska truckhanteringssystem, så att du kan hantera  truckar och kassetter på upp till 4 TEU. 

Kalmar automatiserade truckhanteringssystem använder lasersensorer för att maximera den exakta placeringen av lastbilssläpets vridlås, chassi eller container.

.

Kalmar TLS

För att realisera automatiseringslösningens fulla potential måste den automatiserade utrustningen och terminaloperativsystemet (TOS) kunna samarbeta och hantera förväntningarna från verksamhet.

DP World London Gateway

Kalmars automatiseringslösningar är själva hjärtat i DP World London Gateway. Med en årlig kapacitet på 3,5 miljoner TEU fokuserar man på automatisering för att kunna optimera produktiviteten och minska driftskostnaderna

Läs mer

DP World Brisbane

DP Worlds samarbete med Kalmar innebär att Brisbanes hamn idag är en av världens mest automatiserade anläggningar. Automatiseringen ökar terminalens årliga kapacitet från 600 000 till 900 000 TEU, samt förbättra kundservicen.

Läs mer

TraPac, USA

Med hjälp av olika automationstekniker och anpassningar baserade på terminalens layout, ser Kalmar till att utrymmet utnyttjas effektivt och att TraPacs kapacitet optimeras.

Läs mer

HHLA, CTB, Tyskland

Hamburgs äldsta och största containerterminal behåller sin ledarposition genom att dubbla kapaciteten utan att öka sitt fotavtryck.

Läs mer

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan, för nedladdning av dokumentet

Namn är obligatoriskt.
Namn är obligatoriskt.
Kontrollera e-postadressen.