Kontakta oss

K-Motion - All styrka. 40 % mindre bränsle.

De senaste tio åren har vi letat efter den mest hållbara lösningen för våra reachstackers. Nu kan vi presentera ett innovativt och effektivt sätt att nå stora besparingar, öka produktiviteten, minska bränsleförbrukningen och utsläppen – Kalmar K-Motion.

Effektivitet i rörelse.

Med 30 års erfarenhet och 10 000 sålda reachstackers är vi stolta att kunna leverera en kommersiellt hållbar teknik. Kalmar K-Motion ger en dramatiskt minskad bränslekonsumtion utan att kompromissa med driv- och lyftkraft. Det är ett komplett drivlinesystem med beprövade och effektiva transmissionstekniker – hydrostatiska och hydromekaniska – i kombination med inbäddad smart programmering. Kundernas fältrapporter visar på upp till 40 % lägre bränsleförbrukning och utsläpp!

Den första utrustning som släpps med Kalmar K-Motion-teknik är Kalmar Gloria DRG450 reachstacker 6-6,5 för container-, intermodal- och industrihantering.

Få ut maximalt av K-Motion varje dag.

För att vara säker på att du får ut mesta möjliga av K-Motion har vi tagit fram ett antal kurser för både tekniker och maskinoperatörer. Se vilka kurser som finns i utbildningsbroschyren nedan.

VIKTIGA EGENSKAPER:

Ökade besparingar

Kalmar K-Motion ger upp till 40 % lägre bränsleförbrukning och utsläpp.

Ökad komfort

Motorns maximala varvtal är 1700 rpm, med mindre buller för operatören och för folk i närheten. Den kontinuerligt variabla transmissionen ger mjuk och smidig växling, stopp och riktningsändring, för bättre ergonomi och mindre påfrestningar på operatören.

Ökad effektivitet och produktivitet

Det smarta styrsystemet ökar effektiviteten vid kombinerat driv- och lyftläge genom att fördela kraften. Tillgänglig motoreffekt används till det den är avsedd för, det vill säga produktiviteten per liter bränsle eller per ton CO2 ökar. Momentomvandlaren har ersatts av hydrostatisk teknik så att gasreglaget fungerar som en gaspedal, utan att motorn rusar vid låg körhastighet. Kalmar K-Motion ökar också den allmänna precisionen.

Ökad säkerhet

Den mer exakta körningen ökar säkerheten i daglig verksamhet. Operatörerna kan fokusera på arbetsuppgiften och genom snabba reaktioner undvika olyckshändelser och lastskador.

Enklare att använda

Kalmar K-Motion kräver inte lika mycket av operatören. Eftersom driv- och lyftkraften fördelas automatiskt finns inget behov av att varva upp. Reachstackern reagerar direkt med smidig acceleration.

Välkänd utrustning

De flesta komponenter ser ut exakt som på andra Gloria reachstackers. Service, underhåll och daglig översyn görs på samma sätt.

Spara varje dag med en ägandekostnad i världsklass

Med betydande bränslebesparingar och ökad produktivitet betalar sig Kalmar K-Motion snabbt. Beprövade kvalitetsmaterial, hållbara komponenter och stabil design gör DRG450 Kalmar K-Motion till ett fördelaktigt val. 

 

SPECIFIKATIONER:

Utsläppsnivå

-       Första fasen introduceras med utsläppsnivåer enligt ”EU fas 4/EPA Tier 4 Final”

-       Andra fasen introduceras med utsläppsnivåer enligt ”EU fas 3A/EPA Tier 3”

K-Motion finns tillgänglig i följande DRG-modeller:

Containerhantering:

-       Hjulbas 6,0 och 6,5 m

-       DRG 420-60 S5 till DRG 450-65 S6HC XS

-       Toplift spreader med vridlås

Intermodal hantering:

-       Hjulbas 6,0 och 6,5 m

-       DRG 450-60 C5 till DRG 450-65 C5 XS

-       Kombilift spreader med både vridlås och trailer bottomlift

Industriell hantering:

-       Hjulbas 6,0 och 6,5 m

-       DRG 500-60 A5 till DRG 600-65 Z XS

-       Multifunktionell verktygshållare med vridlås eller dubbel lyftkrok