Kontakta oss

Terminaltraktorer för industriell hantering

Se till att materialhanteringen uppfyller kraven

Interna logistikflöden går allt snabbare och effektivitetskraven ökar inom alla branscher, oavsett produkt. Du måste snabbt och effektivt kunna överföra material till nästa steg i produktions- eller leveranskedjan. Därför behöver du effektiv och skräddarsydd utrustning. Kalmars omfattande sortiment av robusta industritraktorer uppfyller alla dina mest specifika krav och mer därtill.

Med över 60 000 referenser är Kalmar en världsledande tillverkare av terminaltraktorer. En stor del av dessa används i hamnar och inlandsterminaler, men allt oftare även i diverse olika industriella tillämpningar. Oavsett om traktorerna är standard eller skräddarsydda kan de flytta last på mellan 10 och 300 ton, även i kombination med tyngre specialtrailers.

Kalmars maskiner har bevisat sin oöverträffade funktionalitet i exempelvis följande produktionsmiljöer:

 

  • Pappersbruk och sågverk
  • Stålverk
  • Aluminiumfabriker
  • Byggmaterialindustrin
  • Bilfabriker
  • Skeppsvarv
  • Livsmedelsindustri och mejerier

Traktorernas framgångar inom olika industrimiljöer baseras på Kalmars långa erfarenhet, djupgående tekniska expertis, innovativa FoU samt ett nära samarbete med kunderna.

Robust tillförlitlighet när den är som bäst

Maximal effektivitet år ut och år in är det du värdesätter mest. Kalmars industritraktorer är starka, med högkvalitativ design och välkända komponenter som garanterar maximal drifttid och håller verksamheten igång. Traktorerna har lång förväntad livslängd och är byggda för att prestera även i de mest krävande miljöer. Eftersom hårt trafikerade tillverkningsmiljöer inte är rätt plats för lättviktiga maskiner, har Kalmars traktorer branschens tyngsta ram.
Kalmar industritraktorer skiljer sig från andra genom till exempel de tunga axlarna. Och det unika lyftcylindersystemet ökar traktorns effektivitet och styrka ytterligare.

Bättre förarkomfort och säkerhet

Enastående köregenskaper och avancerade säkerhetsfunktioner värderas mycket högt hos den här industritraktorn. Sikt runt om underlättas med större fönster, smalare hörnstolpar och borttagen hörnstolpe på den yttre vindrutan. Du kan välja mellan två olika hytter, beroende på vad som passar din verksamhet och trailertyp bäst. Enkel och snabb styrning med hög precision Ergonomin baseras på omfattande intervjuer med och feedback från kunder.

Mer lättskött än någonsin

Att hålla tillgängligheten uppe och de dagliga eller regelbundna serviceprogrammen så korta som möjligt, gynnar i slutändan ditt resultat. Med Kalmar industritraktor går ingen tid till spillo, eftersom alla servicepunkter sitter lätt tillgängliga. Alla operatörs- och servicehandböcker har planerats noga, för enkel och snabb inhämtning av information.

Låga driftskostnader

Minimerade driftskostnader som behåller gynnsamma vinstmarginaler ligger självklart i ditt intresse. Kalmar industritraktor är specialkonstruerad för att ge lägsta möjliga driftskostnad. Du kan till exempel räkna med en låg bränslekostnad och ett på alla sätt lågt komponentslitage. Bland övriga funktioner finns hållbara bromsar och motorer med lågt utsläpp.

Branschens minsta vändradie

Snabba arbetscykler håller verksamheten uppe i den takt som krävs för att klara snäva tidtabeller. Kalmars traktorer erbjuder dig den bästa manövrerbarheten i trånga utrymmen, med branschens minsta vändradie – endast 6 meter. Hydraulsystemet ger snabbare lyftning/sänkning av vändskivan utan att föraren behöver veva upp och ner trailerns stödben. ± 10° aktiv lutning av vändskivan hjälper till att balansera en ojämnt lastad trailer.

Jempsons, UK

Ledande åkeriet John Jempson & Son Ltd (Jempsons) bidrar kontinuerligt till kundernas ökade kapacitet, genom att tillhandahålla säkra och effektiva distributiontraktorer som stärker prestandan.

Läs mer

BMW logistikcenter, Tyskland

Att leverera viktiga bildelar till sina respektive destinationer i enlighet med schemat kräver noggrann timing och perfekt koordination. BMW:s logistikcenter förlitar sig på att Kalmars reachstackers och terminaltraktorer ska se till att allt går som smort.

Läs mer

Wallhamn, Sverige

Wallhamns hamn – Sveriges största privatägda hamn – använder fyra skräddarsydda terminaltraktorer från Kalmar för att behålla sin position som framgångsrik hamn för svensk exportindustri.

Läs mer