Kontakta oss

Terminaltraktorer för distributionshantering

Utformad för specialbehov

Snabba arbetscykler är högsta prioritet för hårt pressade förare. Kalmars distributionstraktorer är byggda för att fungera effektivt i terminalmiljö. Korta handläggningstider, låga driftskostnader, utmärkt manövrerbarhet, unik komfort, lättillgängliga servicepunkter och hög tillförlitlighet – allt kombinerat i Kalmars distributionstraktorer, vilket ger en lösning med överlägsen säkerhet, sikt och arbetskomfort.

Erfarenhet ger bättre lösningar

Kalmar är världsledande tillverkare av terminaltraktorer och levererar över 60 000 enheter varje år, till hela världen. Vår långa erfarenhet, grundläggande tekniska expertis, innovativa FoU och nära samarbete med kunderna återspeglas i utvecklingen av distributionstraktorerna. Varje detalj har noggrant planerats för att öka produktiviteten och utnyttja distributionsterminalens ytor. Jämfört med vanliga truckar – som ofta används i distributionsterminaler – kan specialbyggda traktorer hantera trailers minst tre gånger snabbare, enligt en undersökning som Kalmar gjorde i samarbete med sina kunder.

Kostnadseffektivt svar

Tack vare enkel men innovativ design är Kalmars distributionstraktor en mycket kostnadseffektiv lösning. Maskinen har utvecklats särskilt för att flytta trailers över korta avstånd. Operatörernas bränslekostnader ökar ständigt och Kalmar har tagit fram distributionstraktorer med låg bränsleförbrukning och minimala nivåer av skadliga utsläpp.Bättre sikt

Att kunna se åt alla håll är helt avgörande i terminalmiljö. Föraren har tydlig, fri sikt åt alla håll tack vare till exempel TT612d:s unika vindruta och sidofönster utan A-stolpar och med omplacerade speglar etc.


Överlägsen användbarhet

Kalmars distributionstraktorer har utformats för att tillgodose behoven hos hårt pressade terminaloperatörer. Distributionstraktorns hytt är en kombination av enkelhet, generöst arbetsutrymme och ergonomisk layout, vilket ger en snygg och komfortabel arbetsmiljö – en nyckelkomponent för operatörens produktivitet.


Minsta vändradien

Kalmars distributionstraktorer erbjuder överlägsen manövrerbarhet på små ytor och den minsta vändradien i sin klass – bara sex meter. Enkel och snabb styrning med hög precision Hydraulsystemet ger snabb lyftning/sänkning av vändskrivan utan att föraren behöver lämna fordonet för att lyfta eller sänka trailerns landningsställ.


Ergonomisk och funktionell

När det gäller Kalmars distributionstraktorer har säkerheten vägts in även i de minsta detaljerna. TT612d-modellens bakdäck – arbetsutrymmet mellan hytten och trailern – är exempelvis marknadens största, vilket underlättar anslutning och urkoppling av kablar och slangar och ger säker förflyttning även i dåliga och våta väglag. TT612d har även breda insteg på båda sidor om bakdäcket och en sidodörr som kan användas om trailern blockerar bakdörren.


Kalmar är ensamma i branschen om att tillverka distributionstraktorer med hög hytt. Hyttens höjd och den bakre skjutdörren i kombination med bara ett lågt steg mellan hytten och bakdäcket garanterar att föraren enkelt och smidigt kan ta sig både in och ut.


Hytten på Kalmars distributionstraktorer är rymlig och komfortabel med gott om plats för både huvud och ben. Förarmiljön har en noggrann layout med alla reglage inom bekvämt räckhåll och förbättrad sikt i en mycket tyst hytt.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan, för nedladdning av dokumentet

Namn är obligatoriskt.
Namn är obligatoriskt.

Jempsons, UK

Ledande åkeriet John Jempson & Son Ltd (Jempsons) bidrar kontinuerligt till kundernas ökade kapacitet, genom att tillhandahålla säkra och effektiva distributiontraktorer som stärker prestandan.

Läs mer

BMW logistikcenter, Tyskland

Att leverera viktiga bildelar till sina respektive destinationer i enlighet med schemat kräver noggrann timing och perfekt koordination. BMW:s logistikcenter förlitar sig på att Kalmars reachstackers och terminaltraktorer ska se till att allt går som smort.

Läs mer

Wallhamn, Sverige

Wallhamns hamn – Sveriges största privatägda hamn – använder fyra skräddarsydda terminaltraktorer från Kalmar för att behålla sin position som framgångsrik hamn för svensk exportindustri.

Läs mer