Kontakta oss

Terränggående truckar

Byggd för att hålla

Kalmars containerhanteringslösningar för terräng är utformade särskilt för världens mest krävande miljöer. I vårt erbjudande ingår standardiserade och kundanpassade reachstacker- och gaffeltrucklösningar för fjärrlogistikverksamhet inom industrier såsom olja och gas, gruvdrift, skogsbruk, järnväg och skrot samt militära tillämpningar.

RT240 Reachstacker för tuff terräng 

Kalmar RT240 är en reachstacker för tuff terräng, särskilt framtagen för fjärrlogistikverksamhet i militära och kommersiella applikationer. Den har en kapacitet på upp till 30 000 kilo, klarar praktiskt taget all typ av terräng samt extrema klimat som öken- och arktiska förhållanden. RT240 klarar 150 cm vattenhöjd. Den har även tvåhjuls- och fyrhjulsdrift samt krabbstyrning, för ökad manövrerbarhet i alla terränger. Olastad kan RT240 köra ca. 40 km per timme på asfalterat underlag. Och den är mycket flyttbar – det tar mindre än 20 minuter att förbereda maskinen för transportläge, utan specialverktyg. Den kan köras upp på en järnvägsvagn, en transportör eller ett C-17 transportflygplan. För mer information, besök webbplatsen Kalmar Rough Terrain.

RT022 Hanterare i tuff terräng

Kalmar RT022 är en gaffeltruck för tuff terräng, med en lyftkapacitet på upp till 2 300 kg. Tillräckligt kompakt för att köras in i en container, men med tvåhjuls- och fyrhjulsdrift samt krabbstyrning, för ökad manövrerbarhet även på krävande ytor. RT022 är, med sina sidskiftande gafflar för containerlastning/-lossning och en vändradie på endast 9 meter, perfekt för lyftarbeten i trånga utrymmen.