Kontakta oss
Kontakta oss

Trä - och skogsindustri

Skogsindustrin kräver en optimal kombination av miljöeffektiv utrustning, automatisering och tjänster.

Träindustrin har höga krav på utrustningen, då de ofta är i drift dygnet runt i alla väderförhållanden. Att säkerställa kontinuerlig drift är därför en hög prioritet för att produktionsnivåerna ska säkerställas.

Inom det här segmeneter väljer alla i allt högre grad miljöeffektiva lösningar, i synnerhet eldriven utrustning, för att förbättra verksamhetens hållbarhet. Digitalisering är en annan betydelsefull förändringsfaktor, liksom behovet att öka produktiviteten och förbättra säkerheten med hjälp av innovativa lösningar.

Vi kan hjälpa er att uppnå era hållbarhetsmål genom att tillhandahålla teknisk kunskap och miljöeffektiva utrustningar som drivs av den senaste batteritekniken. Vi kan också erbjuda utrustning, verktyg, service och resurser för logistikprocesser som ger er möjlighet att fokusera på er kärnverksamhet.

Pulp non-fiction

Södra, svenska skogsägarnas kooperativ, har gått från att vara en köpare av olja till att bli en netto producent av el. År 2030 är deras mål att vara fossilfria. Kalmars elektriska gaffeltruckar hjälper dem att nå det målet.  

Läs mer

Li-ion’s roar

Kalmar to introduce 9-18 ton electric forklifts powered by lithium-ion.

Läs mer