This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Läs mer
Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmar utrustning och servicelösningar för containerterminaler

Branschstandard för containerterminaler

Våra lösningar för containerhantering har fått internationellt erkännande som branschstandard vad gäller energieffektivitet, tillförlitlighet och driftskostnad. I vårt erbjudande ingår hela sortimentet av applikationer för containerhantering: hamnkranar, varvskranar, transport-grensle- och grensletruckar, reachstackers, terminaltraktorer och tomcontainherhanterare. Våra spreaders är ledande lösning inom samtliga marknadssegment: STS (ship-to-shore), mobil hamn och varv. Och vi har ett helt servicesortiment till stöd för våra kunder. Med över 1500 servicemedarbetare i 100 länder finns vi alltid nära till hands.

Freeport, Grand Bahama

Freeport, Grand Bahama, blev skådeplatsen för en katastrof när en tornado i mars 2010 ödelade området. En av världens 100 största containerterminaler fick stora skador. Kalmar anlitades för att hjälpa till att återställa verksamheten.
Fortsätt läsa

Saigon Newport Company, Vietnam

Saigon Newport Company, Vietnams största containerterminaloperatör, förlitar sig på att Kalmar Zero Emission gummihjulsburna portalkranar (RTG) kan tillhandahålla den kapacitet och miljöprestanda man behöver.
Fortsätt läsa

Europe Container Terminals (ECT)

ECT (European Container Terminals)använder 13 Kalmar reachstackers och fyra tomcontainerhanterare vid sina inlandsterminaler, och samtliga med ett femårigt serviceavtal. Utrustningen har hög lyftkapacitet och en överlägsen miljöprestanda.
Fortsätt läsa

Evyapport, Turkiet

Kalmar levererade två kajkranar till Turkiets största hamn Evyapport, som en del i ett omfattande utbyggnadsprojekt för ökad containerverksamhet. Med kranarnas hjälp kunde hamnen öka sin årliga hanteringskapacitet från 400 000 till 750 000 TEU.
Fortsätt läsa

SSA Marine, Long Beach

En komplett uppsättning SmartPort-lösningar för processautomationbidrar till att minska kostnader, öka effektiviteten och förbättra säkerheten i avancerad Nordamerikansk terminal.
Fortsätt läsa

TPS Valparaiso, Chile

Kalmar höjde 12 RTG-kranar åt Terminal Pacifico Sur Valparaíso (TPS) i Chile, vilket gav 20 % mer lagringsutrymme.
Fortsätt läsa

Transnet Port, Ngura, Sydafrika

Transnet Port Terminals i Sydafrika har valt ett fullserviceavtal som täcker utrustning från både Kalmar och andra leverantörer.
Fortsätt läsa

Stockholms Hamnar

Stockholms Hamnar, en av Sveriges fem viktigaste containerterminaler, ville uppgradera sin maskinpark och få en bättre arbetsmiljö för förarna, samt minska bränsleförbrukningen. De fick allt – och mer därtill.
Fortsätt läsa

Erbjudande

Se våra produkter, tjänster eller automatiseringslösningar i rätt sammanhang.

Reachstacker

Kalmar reachstackers är utformade för att hjälpa din verksamhet – och hela företaget – nå nya produktivitetshöjder. Genom att kombinera vår långa erfarenhet av material- och containerhantering med vår innovativa lasthanteringsteknik, får du en hög prestanda under hela driftcykeln, användarvänlig drift, låga driftskostnader och en utmärkt miljöprestanda.

Automatiserade staplingskranar

Automatiska staplingskranar (ASC) är spårgående kranar som används för stapling i varvsmiljöer och in-stack-transport av containrar. ASC lämnar av och hämtar upp containrar från angivna växlingsområden i staplingsytans båda ändar. Kalmars automatiserade staplingskran styrs och övervakas av funktionerna i programvaran Kalmar TLS (Terminal Logistic System).

Terminaltraktorer

Kalmar har ett brett sortiment av terminaltraktorer som är speciellt konstruerade för att användas i hamnar och terminaler, lager och distributionscentraler, industriella och intermodala applikationer.