Kontakta oss
Kontakta oss

Vår historia

Bygger din verksamhet

Kalmar är ett självständigt affärsområde inom Cargotec. Vi är marknadsledande inom lasthanteringsutrustning, hamnautomation och service. Innovation har alltid varit själva kärnan i vår verksamhet och vi har ständigt utvecklat containerhanteringslösningar, till förmån för våra kunder. 

Innovation har alltid varit kärnan i vår verksamhet. Vi tillverkade den första industriella grensletrucken på 40-talet, och den första RoRo-traktorn på 70-talet. För att möta behovet av effektivare containerhantering tillverkade Kalmar den första generationen reachstackers på 80-talet och ett decennium senare lanserade man den första containertrucken. Första steget mot terminalautomation togs för över 20 år sedan.

Med dessa och många andra innovationer har vi revolutionerat last- och containerhanteringen. Med vår passion, vår samlade erfarenhet och våra kunskaper om branschen, är det vårt mål att överträffa dina förväntningar – om och om igen.

Idag är Kalmar branschledande inom terminalautomation och energieffektiv containerhantering. Vår förmåga att integrera olika terminalprocesser är helt unik. Vi vill vara en uppskattad samarbetspartner – en som kan tillhandahålla en komplett lösning: de bästa produkterna, omfattande service och unika integrerings- och automationstjänster, till förmån för din verksamhet.

Vårt erbjudande kan sammanfattas med fem ord: making your every move count.