Kontakta oss
Kontakta oss

"Vi måste vara på hugget och tänka som en utmanare"

Erika BarbosaErika Barbosa

Vice President, Sales & Services, Kalmar,  Latinamerika, Panama

Som chef är det Erikas uppgift att stödja sin personal under förändringsprocesser och att hjälpa dem att uppnå sina mål. På Cargotec har hon särskilt uppskattat den avspända företagskulturen och framåtandan.

"Min viktigaste uppgift är att se till att mitt team har vad de behöver för att lyckas. Vi måste vara tillräckligt flexibla för att kunna uppfylla våra kunders behov - besöka dem ofta, sätta oss in i deras förväntningar och ta vara på möjligheterna. Vi är ett framstående företag men konkurrensen är stenhård, vi måste vara på hugget och tänka som en utmanare. För att verksamheten ska växa krävs det att vi använder oss av flera olika strategier, planer och åtgärder. Det innebär i sin tur att vi måste ha förmåga att förändra vårt sätt att arbete. Att göra saker på nya sätt är förstås aldrig enkelt och det är min uppgift av visa varför det behövs och att ge mitt team allt stöd de behöver under förändringsprocessen.

Det är så fantastiskt roligt att se medarbetare som trivs med sitt arbete även när det är utmanande. Det kräver passion och entusiasm, något som är mycket viktigt för att uppnå uppställda mål. Jag är också glad över att våra kunder har sådant förtroende för oss. Jag träffade nyligen en chef från ett av våra kundföretag som hade flera olika problem att lösa. Det kändes fint när han sa att han var mycket nöjd med att vi alltid fanns där för hans företag, och att han har stort förtroende för oss och våra produkter.

Jag uppskattar mångfalden och engagemanget på Cargotec, och trivs med den avspända företagskulturen. Som nykomling blev jag glatt överraskad över hur mycket företaget satsar på ledarskapsutbildning och coachning. Det säkerställer att våra ledare får de färdigheter som krävs för att de ska kunna hjälpa sina team att uppnå uppställda mål och genomföra vår strategi."

 Tillbaka till medarbetares berättelser