Kontakta oss
Kontakta oss

"Det bästa av allt är dessa aha-upplevelser man får vara med om"

Eveliina VuolliEveliina Vuolli

SW Development Process and Quality Champion, Tammerfors i Finland

När jag var liten ville jag bli ingenjör eller psykolog när jag blev stor, och lustigt nog är jag nu lite av båda. Jag kom till Kalmar i augusti 2016 efter att i många år ha hållit på med informationsteknologi. För mig kändes Kalmar intressant både som företag och för vad de faktiskt sysslade med. Och med den utveckling som nu sker inom automation, digitalisering och tjänster kommer det bara att bli ännu intressantare. Det är stimulerande att vara en del av en process som kan förändra framtiden. Särskilt spännande är det att se att programvara, som en affärsprodukt, blir allt viktigare för Kalmar.

Innan jag kom till Kalmar föreställde jag mig att hela branschen var väldigt produkt- och tillverkningsorienterad. Nu vet jag att Kalmar är så mycket mer. Det finns många möjligheter inom områden som folk inte nödvändigtvis associerar med traditionell tung industri, till exempel programvara. Jag tror att den här förändringen med tiden bara kommer att visa sig allt tydligare - Kalmar är ett modernt företag och det blåser nya vindar i hela branschen. Jag är övertygad om att Kalmar kan erbjuda jobbmöjligheter för alla som är villiga att forma framtiden och att göra det i en mångkulturell omgivning som del av ett globalt team. Det är tillsammans vi får saker att hända.

Vad går jobbet ut på egentligen? Jag tycker att alla borde stanna upp ibland och tänka igenom just det: vad är kärnan i mitt jobb?  I mitt fall handlar det om att sätta igång arbeten och att stödja diskussioner om hur vi kontinuerligt kan förbättra oss. Det gör jag genom att samla in fakta om vår organisation, främja flexibla och effektiva sätt att arbeta, skapa nya processbeskrivningar samt att ordna sammankomster för informationsdelning och utbildning. Kort och gott kan man säga att jag coachar, understödjer och förtydligar. Och det bästa av allt är att vi för samman människor, att vi samarbetar för att lösa problem - och så dessa aha-upplevelser man får vara med om.

De flesta av mina kollegor är tekniker och jag jobbar inom tung industri, men mitt jobb är att coacha, samtala och lyssna på dem. Lösningarna kommer vi sedan fram till tillsammans.  Det hela har varit en rätt oplanerad resa, men idag är jag ganska nära det jag drömde om som barn.

 Tillbaka till medarbetares berättelser