This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Läs mer
Kontakta oss
Kontakta oss

Samarbete skola och universitet

Spännande möjligheter för framtida akademiker

Är du intresserad av att skaffa dig erfarenhet under dina studier eller hitta ditt första jobb efter examen? Vi erbjuder studenter och nyutexaminerade inspirerande och flexibla arbetsmöjligheter i en global affärsmiljö.

 

Hur två studenter från Hamburg skapade ett nationellt rekryteringsnätverk

I vår praktik ingick utveckling av ett marknadsföringskoncept rörande medvetenheten om Kalmar vid universitet och högskolor, i syfte att skapa underlag för ett nationellt rekryteringsnätverk i Tyskland. 

Under arbetet analyserade vi viktiga delar av företaget och gjorde även en analys av vår målgrupp; ett spännande arbete eftersom vi fick fokusera på studenter i vår ålder och inom vårt utbildningsområde. Vi reste också ut till de universitet som vi, baserat på våra analyser, definierade som potentiella samarbetspartner. Under dessa möten representerade vi Kalmar och tog reda på hur vi, som företag, kan samarbeta med universiteten. Till slut presenterade vi ett koncept för ledningen, som ska användas för att skapa ett nationellt rekryteringsnätverk i Tyskland och ligga till grund för utveckling av jämförbara projekt i hela Europa.

 Praktiken var bara 8-12 veckor men när vi lämnade företaget hade vi samlat på oss massor med ny kunskap, och en känsla av att ha bidragit med något som har betydelse för företagets framtid.

 

Möt våra praktikanter

 

Håll utkik efter Kalmars aktiviteter på din skola/universitet

Vi samarbetar, på flera olika sätt, med utbildningsinstitut över hela världen. Vi har till exempel representanter på plats vid utvalda institut, som håller föreläsningar, tar in gästföreläsare och erbjuder affärsidéer för examensarbete.

Vi erbjuder även praktikplatser i flera länder varje år. Vilka praktikplatser som finns beror på vilka kompetenser som behövs inom företaget. I USA och Europa deltar vi vid arbetsmarknadsdagar, för att kunna träffa potentiella kandidater ansikte mot ansikte. I Hongkong arrangerar vår marknadsförings- och kommunikationsavdelning sommarpraktikplatser med en lokal högskola.

I Polen tecknar vi flexibla avtal med praktikanter, oftast teknikstuderande. I Finland, Sverige och Nederländerna samarbetar vi med vissa utvalda universitet för att få fram lämpliga kandidater till fasta jobb och sommarjobb, och för att arrangera till exempel fallstudier. Varje år bjuder vi in grupper av studenter till olika anläggningar, för att introducera dem för Kalmar och visa våra tillverkningsanläggningar.

 

 Träffa våra unga medarbetare

Student bild.JPG

 

Ta en titt på våra lediga platser