Kontakta oss

Kalmars lösningar anger standarden för energieffektivitet, tillförlitlighet och mervärde.

Terminal Tractors

Terminal Tractors

Our solutions for port, terminal, logistics, industrial and intermodal applications provide superb performance and ergonomics as well as easy maintenance.

Förarlösa fordon

Kalmar FastCharge™ AGV

Med nästan 20 års erfarenhet av leveranser av helautomatiska lösningar till containerterminaler i hela världen är Kalmar FastCharge™ AGV byggd på en beprövad automationsplattform som du kan lita på.

Gaffeltruckar

Gaffeltruckar

Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och -ägare föredrar. Truckarna är kända och uppskattade för sin enastående effektivitet, säkerhet och tillförlitlighet – och inte minst den låga driftkostnaden. 

Reachstackers

Reachstackers

Kalmar reachstackers är utformade för att hjälpa din verksamhet – och hela företaget – nå nya produktivitetshöjder. Genom att kombinera vår långa erfarenhet av material- och containerhantering med vår innovativa lasthanteringsteknik, får du en hög prestanda under hela driftcykeln, användarvänlig drift, låga driftskostnader och en utmärkt miljöprestanda.

Terminaltraktorer

Terminaltraktorer

Kalmar är världsledande tillverkare av terminaltraktorer och levererar över 60 000 enheter varje år, till hela världen. Våra olika modeller av terminaltraktorer har utformats särskilt för att tillgodose behoven i hamnar och containerterminaler.

Begagnad utrustning

Begagnad utrustning

Vi har ett stort sortiment av högkvalitativ, begagnad utrustning för alla lasthanteringsapplikationer, inklusive reachstackers, terminaltraktorer och gaffeltruckar.

Tomcontainerhantering

Mastade containertruckar

Kalmars mastade containertruckar för hantering av lastade och tomma containerhanterare kan förses med olika kapacitet och hjulbaser, allt efter behov.

Grensletruckar

Grensletruckar

Kalmar grensletruckar används av terminaloperatörer över hela världen och uppskattas för sin kapacitet att snabba på STS-verksamheten (ship-to-shore) och effektivisera verksamheten på land. Sortimentet består av fyra produkter inklusive Classic-modellen – världens mest populära grensletruck.

RTG-kranar

RTG-kranar

Alla våra RTG-lösningar är utformade för tillförlitlig, ändamålsenlig, säker och kostnadseffektiv drift Våra lösningar inkluderar diesel-, hybrid-, elektriska och automatiska kranar.

STS-kranar

STS-kranar

Våra innovativa och pålitliga STS-kranlösningar (ship-to-shore) är resultatet av över ett decenniums erfarenhet av krankonstruktioner. I dagens snabba lasthanteringsmiljöer kan kortare handläggningstider ge din hamn en betydande konkurrensfördel. Med sin effektiva drift och överlägsna tillgänglighet är våra STS-lösningar utformade för att göra precis det. I hamnar världen över förlitar man sig på Kalmar STS-kranar, för ökad produktivitet och bibehållen säkerhet.

Transport-grensletruckar

Transport-grensletruckar

Kalmar transport-grensletruckar ökar terminalens genomströmning genom att frikoppla STS- och varvsverksamheten. Det här är det perfekta, horisontella transportsystemet för terminaler som baseras på automatiserade staplingskranar (ASC) eller gummihjulsburna portalkranar

Automatiska staplingskranar

Automatiserade staplingskranar

Automatiska staplingskranar (ASC) är spårgående kranar som används för stapling i varvsmiljöer och in-stack-transport av containrar. ASC lämnar av och hämtar upp containrar från angivna växlingsområden i staplingsytans båda ändar. Kalmars automatiserade staplingskran styrs och övervakas av funktionerna i programvaran Kalmar TLS (Terminal Logistic System).

SSAB, Sverige

Med Kalmar som viktigaste materialhanteringspartner kan stålverket SSAB garantera att operatörerna alltid har tillgång till maskiner. Ett maskinparksavtal till en fast kostnad ger både driftsmässig och ekonomisk kontroll över alla behov.

Läs mer

Saigon Newport Company, Vietnam

Saigon Newport Company, Vietnams största containerterminaloperatör, förlitar sig på att Kalmar Zero Emission gummihjulsburna portalkranar (RTG) kan tillhandahålla den kapacitet och miljöprestanda man behöver.

Läs mer

Stockholms Hamnar

Stockholms Hamnar, en av Sveriges fem viktigaste containerterminaler, ville uppgradera sin maskinpark och få en bättre arbetsmiljö för förarna, samt minska bränsleförbrukningen. De fick allt – och mer därtill.

Läs mer