Kontakta oss
Kontakta oss

Aperam, Belgien

”Vi ville ha en stark teknisk lösning.” Danny Bielen, projektledare, Aperam

Erbjudande:

Service

Aperam är en global aktör inom specialstål samt rostfritt och elektriskt stål med verksamhet i mer än 40 länder. Dess industriella nätverk är koncentrerat till sex huvudanläggningar i Brasilien, Belgien och Frankrike, med en aktuell kapacitet på 2,5 miljoner ton rostfritt och elektriskt stål.

Aperam är ledande inom mervärdesnischer som legeringar och specialstål. Företaget har ett mycket integrerat nätverk för distribution, bearbetning och tjänster, och en unik förmåga att tillverka rostfritt stål och specialstål från billig biomassa (kol).

Utökar kranens livslängd

Kalmar renoverar och moderniserar en traverskran för Aperams stålverk i Belgien.

Utmaningen

Aperams 40 år gamla Paul Würth-gjutkran, som används på anläggningen för rostfritt stål i Genk, Belgien, behövde renoveras och moderniseras. 

”Vagnen och kranens elsystem hade nått slutet på sin tekniska livslängd. Vi ville ha en partner som kunde leverera en detaljerad specifikation och en stark teknisk lösning. Kalmars utmärkta projektledning var också ett viktigt urvalskriterium, eftersom stålverket bara kunde tas ur bruk under några få dagar”, säger Danny Bielen, projektledare, Aperam.

Lösningen

Kalmar har utformat, konstruerat, levererat och uppfört allt material för projektet enligt de standarder och regler som gäller för att lyfta flytande stål. Projektet påbörjades i november 2014 med konstruktionsdesign.


I projektet ingick att förnya traverskranens befintliga vagn och laterala drivmekanism, inklusive en helt ny elinstallation, och lösningen är helt nyckelfärdig.

Resultatet

Projektet slutfördes på tid och kranen togs bara ur bruk under
några få dagar.

Uppgraderingsprojektet ledde till att kranens fick en betydligt längre livslängd och att vagnen är säkrare och enklare att underhålla.