Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmars nya tomcontainerhanterare på CDM.

”Jag rekommenderar gärna den här maskinen till andra företag eftersom det är en av de allra bästa.” Operatör, CDM

Lösningen Containerterminaler

Operatörer vid containerdepån i München (CDM) lovordar effektiviteten och komforten hos Kalmars nya tomcontainerhanterare.

Bättre urval, effektivitet och förarkomfort.

CDM, som grundades 1978, är en av Tysklands första containerdepåer i inlandet och hanterar nu över 70 000 containers per år. Företaget förvarar, underhåller, flyttar, hyr ut och säljer containrar vilket gör det till Münchens livligaste containerterminal.

Utmaningen

CDM:s verksamhet har ökat exponentiellt under de senaste åren vilket har ökat trycket på utrustningen och förarna. Dagens maskinpark består av tomcontainerhanterare och reachstackers från Kalmar av en äldre generation. CDM planerar nu att utvidga och uppdatera maskinparken med effektivare maskiner som ger exceptionell komfort och säkerhet. 

Lösningen

Som lösning på CDM:s utmaning levererade Kalmar sin första nya G-Generationens tomcontainerhanterare till anläggningen i september 2016. Den nya tomcontainerhanteraren kan flytta minst två 20-40 ft containrar samtidigt, eller en större container. Med en maximal lyftkapacitet på 10 ton kan den stapla upp till 8/7 högt. Den nya maskinen levererar marknadsledande lyft- och sänkningshastigheter och är utrustad med vår ergonomiskt utformade EGO-hytt som ger optimal komfort för föraren. 

Resultatet

CDM och dess operatörer är otroligt nöjda med sin nya tomcontainerhanterare. De har noterat betydande förbättringar av lyfthastighet och rörelser runtomkring i terminalen. Operatörerna anser att den nya maskinen är säkrare att köra, och förbättrad sikt och högre komfort i hytten gör den till den populäraste maskinen i CDM:s maskinpark.