This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Läs mer
Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmar Super Gloria reachstacker skapar historia inom stålhanteringen

Kalmar var det enda företag som kunde designa och bygga enligt våra specifikationer. Karl-Heinz Mößner, Egon Evertz.

Erbjudande:

Reachstacker
Lösningen Materialhantering

Kalmar specialbyggde världens största reachstacker, Super Gloria, enligt anvisningar från tyska företaget Egon Evertz KG, specialist på hantering av stålämnen.

 

Namn:

Egon Evertz KG

 

 

 

Plats:

Salzgitter Flachstahl, Tyskland

 

 

 

Medarbetare:

600 (Evertz Group)

 

 

 

Super Gloria skapar reachstacker-historia

Kalmar levererade världens största reachstacker – Super Gloria – till det ledande tyska stålteknikföretaget Egon Evertz KG. Denna maskintekniska milstolpe, som designades och byggdes på bara 12 månader, hanterar gigantiska stålämnen på 50 ton styck.

Utmaningen

Evertz Groups kontinuerliga förbättringar av tekniker, procedurer och reservdelar till stålproduktion har gjort företaget till branschledare. Egon Evertz KG bidrar med innovativa idéer som hjälper stålverken att förbättra kvaliteten och sänka kostnaderna. Kalmar tog fram en reachstacker-lösning som uppfyllde företagets behov av att hantera allt tyngre laster, vilket i slutänden innebar att den blev världens största i sitt slag. Super Gloria reachstacker hanterar gigantiska stålämnen på 50 ton vardera – 2,7 m breda, 12 m långa och 350 mm tjocka.

Lösningen

DRG650-92A5XS reachstacker är den största reachstackern i vårt mycket framgångsrika Gloria-sortiment och har specialtillverkats för att uppfylla kundens helt unika behov. Det har resulterat i en imponerande lyftkapacitet på 65 ton med 4,0 m tyngdpunkt i dynamiskt läge (körning) eller 65 ton med 5,0 m tyngdpunkt i statiskt läge (stillastående). Reachstackern har en elektronisk lyftmagnet för hantering av plattor i låga temperaturer och en hydraulisk grip för varma förhållanden (upp till 800 °C). Lyftkapaciteten förstärks med en speciell, upphöjd hytt som garanterar god sikt, och med en hjulbas på 9,25 m som ger maximal stabilitet.

Resultatet

Projektet slutfördes på bara 12 månader. ”Kalmar var det enda företag som kunde uppfylla våra specifikationer och vår tidsram. Vi har haft en konsekvent tillväxt och eftersom stålämnena har vuxit i storlek behövde vi en innovativ lösning för att hantera de här enorma lasterna på ett säkert och tillförlitligt sätt. Vi är imponerade av hur Kalmar hanterade våra instruktioner och stolta över att ha världens största reachstacker i vår maskinpark”, säger Karl-Heinz Mößner från Egon Evertz.