Kontakta oss
Kontakta oss

Eurofos, Frankrike

”De nya diesel-elektriska grensletruckarna hjälper oss minska bränsle- och underhållskostnaderna.” Nicolas Gauthier, CEO, Eurofos

Lösningen Containerterminaler

Eurofos terminal ligger i hamnen i Fos-sur-Mer i södra Frankrike. Man ansvarar för cirka 60 procent av all containeraktivitet i Fos hamn, vilket betyder 600 000 TEU årligen. Terminalen har direkt kontakt till floden Rhone som löper norrut till centrala Frankrike, med utmärkta väg- och järnvägsförbindelser till Västeuropa. Eurofos ägs av PortSynergy, Frankrikes största containerterminaloperatör. Alla grensletruckar vid Eurofos är antingen från Sisu eller från Kalmar, och Eurofos har även reachstackers från Kalmar.

Eurofos satsar på tillväxt

Den här containerterminalen nära Marseille, Frankrike, har förlitat sig på Sisu- och Kalmar-maskiner sedan 1998.

Utmaningen

Frankrike, precis som övriga EU, drabbades hårt av 2008 års ekonomiska kris, som fortfarande hämmar tillväxten. Idag fokuserar Fos på att återhämta sig och öka sin marknadsandel. De största utmaningarna är att återskapa samarbetet med rederierna och öka tillväxten.

Lösningen

Eurofos har nyligen köpt 12 nya diesel-elektriska grensletruckar från Kalmar, som ersätter några gamla maskiner och banar väg för framtida tillväxt. De nya grensletruckarna ska bidra till utveckling och modernisering av driften. I ordern ingick också processautomationslösningen SmartFleet.

Nicolas Gauthier, Eurofos CEO, säger att ”Kalmar är en nyckelspelare i branschen och har ett utmärkt rykte baserat på hållbarhet, effektiv prestanda och hög driftsäkerhet. De nya el grensletruckarna kommer att ge våra medarbetare en säkrare och bekvämare arbetsmiljö. Att utöka och förnya vår maskinpark med de bästa lösningar som finns är en viktig del i vår tillväxtplan och garanterar att vi även fortsättningsvis ska kunna förse våra kunder med produktiv och högkvalitativ service.”

Resultatet

Sedan 2012 har hamnen i Fos noterat en kraftigt växande marknadsandel. Under 2014 ökade genomströmningen för femte året i rad. PortSynergy/Eurofos har under det senaste 1,5 året hälsat åtta nya kunder välkomna.

”Tack vare investeringar och omorganisation i hamnen har både verksamheten och marknadsandelarna vuxit. De tolv nya grensletruckarna kommer att stödja utvecklingen och moderniseringen av PortSynergy/Eurofos.”