Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmars kranar ökar farten hos Evyapport

Vi investerade i de här kranarna för att öka affärsvolymen för fartyg med hög kapacitet och för att utnyttja vår anläggning maximalt och effektivt. Barış Yerge, försäljnings- och marknadschef, Evyapport

Lösningen Containerterminaler

Kalmar levererade två kajkranar till Turkiets största hamn Evyapport, som en del i ett omfattande utbyggnadsprojekt för ökad containerverksamhet. Med kranarnas hjälp kunde hamnen öka sin årliga hanteringskapacitet från 400 000 till 750 000 TEU.

Kalmars kranar ökar farten hos Evyapport

Utmaningen

Evyapport ligger nära två av Turkiets största industriprovinser: Kocaeli och Istanbul. Trots att hamnen bara är åtta år gammal har den snabbt blivit en av Turkiets ledande terminaler. För att ytterligare öka sin service och kapacitet investerade Evyapport drygt 700 miljoner kronor i en omfattande utbyggnad som innebar nya transportanslutningar och inköp av ny utrustning, inklusive två kajkranar från Kalmar.

Lösningen

Kranarna togs i drift i september 2011 och hjälpte Evyapport öka farten på sin verksamhet, genom kortare handläggningstider och ökad hanteringskapacitet. Den optimerade lyfthastigheten ökar precisionen och effektiviteten samtidigt som energiförbrukningen minskar. Eftersom kranarna drivs utan hydraulik är de både tillförlitliga, säkra och lättskötta. I Evyapports maskinpark finns även Kalmar RTG, reachstackers, tomcontainerhanterare och gaffeltruckar.

Resultatet

Kalmars kajkranar hjälpte Evyapport nå målet, nämligen att 2013 ha ökat sin årliga hanteringskapacitet från 400 000 TEU till 750 000 TEU. "Vi investerade i kajkranarna för att öka vår affärsvolym för fartyg med hög kapacitet från linjeoperatörer som kör enligt principen "tid är pengar" och för att utnyttja anläggningen maximalt och effektivt", säger Barış Yerge, Evyapports försäljnings- och marknadschef.