Kontakta oss
Kontakta oss

Med Kalmar grensletruckar förvandlas Le Havre till en stor fransk hamn

Med Kalmars nya grensletruckar ökar vår produktivitet, eftersom bränsleförbrukningen minskar men produktiviteten förblir oförändrad Louis Jonquière, divisionschef, GMP

Erbjudande:

Grensletruckar
Lösningen Containerterminaler

Kalmar levererade 14 grensletruckar till Générale de Manutention Portuaire (GMP), för ett utbyggnadsprojekt i franska Le Havres hamn. Truckarna är en viktig del i hamnens förvandling till Frankrikes viktigaste hamn.

Med Kalmar grensletruckar förvandlas Le Havre till en stor fransk hamn

Utmaningen

Som Frankrikes ledande containerhamn ligger Le Havres styrka i närheten till Paris och havet, samt kapaciteten för att ta emot containerfartyg. Men konkurrensen från hamnarna i belgiska Antwerpen och nederländska Rotterdam är hård. GMP investerade 120 miljoner euro i hamnanläggningen, inklusive 14 Kalmar grensletruckar, som en del i ett större utbyggnadsprojekt med syftet att locka containertrafik till Le Havre.

Lösningen

GMP har använt Kalmar grensletruckar sedan tidigt 1990-tal. ”Hållbarheten och designen övertygade oss, samt det faktum att vi kan använda befintliga reservdelsresurser. Kalmar grensletruckar är ett utmärkt tillskott i vår maskinpark”, säger Louis Jonquière, GMP:s divisionschef. GMP:s beslut påverkades även av det omfattande serviceavtalet och utrustningens nya, miljövänliga funktioner.

Resultatet

Grensletruckarna har motorer med elstyrning, generatorsystem med variabel hastighet och ett vinschsystem med växelströmsmotor, samt en bränslesnål Viscofläkt. ”Kalmars nya grensletruckar ökar vår produktivitet, eftersom bränsleförbrukningen minskar men hastigheten är oförändrad", tillägger Jonquière.