Kontakta oss
Kontakta oss

Jempsons, UK

”Vi visste att de nya traktorerna skulle bidra till homogeniteten; nu fungerar all vår utrustning på samma sätt, vilket är en stor fördel för våra förare.” MARK CHAMBERLAIN, VD, JEMPSONS

Erbjudande:

Terminaltraktorer

Jempsons är ett framgångsrikt, oberoende, brittiskt åkeri som har blivit ett av Storbritanniens största transportföretag, med över 100 års erfarenhet.

Kraftfull lösning för effektiv lastning.

Ledande åkeriet John Jempson & Son Ltd (Jempsons) bidrar kontinuerligt till kundernas förbättrade kapacitet, genom att tillhandahålla säkra och effektiva distributionstraktorer för ökad prestanda.

Utmaningen

Privatägda Jempsons bildades 1866, ligger i Rye, East Sussex, och har en maskinpark på 85 fordon och 160 trailers.

Verksamheten har vuxit de senaste fem åren och man strävar ständigt efter att tillhandahålla högkvalitativ service, till både etablerade och nya kunder. Att kunna garantera bästa möjliga service kräver att man köper in ny utrustning och reservenheter.

British Gypsum, en av Jempsons största kunder, är Storbritanniens ledande tillverkare av system för invändigt foder. Jempsons levererar distributionstraktorer till British Gypsums tillverkningsanläggning i Robertsbridge, East Sussex, där man tillverkar och distribuerar gipsskivor.

Mark Chamberlain, Jempsons VD, förklarar: ”British Gypsum använder distributionstraktorerna, eller 'rangertraktorer' som vi kallar dem, för att lasta och lossa material på 45-fots gardintrailers.”

Lösningen

Efter inledande förfrågningar till andra leverantörer av specialistutrustning, bad Jempsons ledande containerföretaget Kalmar att leverera tre nya distributionstraktorer, för uppdatering av British Gypsums gamla maskinpark i syfte att garantera en säker och produktiv utrustning.

Det var Kalmars förmåga att tillhandahålla skräddarsydd, helautomatisk utrustning som fällde avgörandet. Maskinparken består av tre Kalmar TT612d distributionstraktorer, som är särskilt utformade för effektiv drift i terminalmiljöer. Maskinerna är konstruerade för korta handläggningstider och låga driftskostnader, och har en utmärkt manövrerbarhet och överlägsen förarergonomi.

Lösningen i det här fallet blev leverans av den nya maskinparken via kontrakt-/hyresavtal, där Jempsons leasar maskinerna av Kalmar under en 5-årsperiod. Varje distributionstraktor från Kalmar är specialbyggd för uppgiften och erbjuder förbättringar både vad gäller förardrift, användarvänlighet samt - viktigast - hälsa och säkerhet.

Resultatet

Utifrån en stark relation som bygger på tidigare erfarenheter av Kalmars utrustning vid andra British Gypsum-anläggningar, kände Jempsons att Kalmars maskiner var det självklara valet.

Mark kommenterar fördelarna med den levererade utrustningen: ”Vi visste att de nya traktorerna skulle öka anläggningens homogenitet, det vill säga all utrustning fungerar på samma sätt vilket är en stor fördel för våra förare.”

Andra fördelar med Kalmars maskiner är bland annat enklare hantering, högre tillförlitlighet och fullständig automatisering, och förarna är självklart positiva till den förbättrade effektiviteten, produktiviteten och manövrerbarheten.