Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmar DCG180-6 gaffeltruck får fart på coils hos Kronprinz

-”Utmärkt manövrerbarhet och perfekt sikt” Operatör, Kronprinz

Erbjudande:

Gaffeltruckar
Lösningen Materialhantering

Kronprinz 18 tons Kalmar DCG180-6 är utrustad med en coil ram som fraktar stålspolar till produktionslinjerna. Den här moderna maskinen är igång 2500 timmar per år och har en lågemissionsmotor, utmärkt manövrerbarhet och smidigt underhåll.

Utmaningen

Kronprinz, Solingen, Tyskland, ingår i Mefro Wheels-koncernen. Fabriken i Solingen tillverkar ett brett sortiment av coils till person- och lastbilar. Under tillverkningsprocessen flyttas ett antal coils från det centrala lagret till produktionslinjerna, över ett avstånd på upp till 500 meter, i tvåskift. Coilsen kan väga upp till 16 300 kg vardera och måste hanteras varsamt. På vägen ska ciolsen manövreras in i trånga utrymmen för att kunna nå produktionslinjerna

Lösningen

På grund av de trånga utrymmena i tillverkningsanläggningen föll Kronprinz val på Kalmar DCG180-6. Dess korta hjulbas är lättmanövrerad även i begränsade utrymmen. Masten är Duplex-fri lyft och har en lyfthöjd på 4000 mm. Vid behov kan spoldornen bytas ut mot en 2400 mm gaffel.

Resultatet

DCG180-6 är utrustad med en Cummins-motor med låga utsläpp, och har ett integrerat EGR-filtersystem som inte behöver rengöras efter användning. Den korta hjulbasen ger en utmärkt manövrerbarhet, medan hydraulsystemet är både kompakt och tyst. Och gaffeltrucken är lättskött, eftersom de viktigaste servicepunkterna, inklusive tankinloppen, är lätt tillgängliga från marknivå.