Kontakta oss
Kontakta oss

Pålitlig, säker och mycket effektiv.

”Vi letade eftermöjligheter att användanya körteknikeroch vi hittade detta medK-Motion.” PASCAL VERMEULEN, teknisk chef, RBC Terminal.

Erbjudande:

Reachstacker
Lösningen Materialhantering

RBC Terminal ville ha en säker och pålitlig maskin som kunde hantera farligt gods med på ett säkert sätt.

Plats: Rotterdam, Nederländerna.

Anställda: 50 +

Kapacitet: 12000 + containrar

Flotta: 1 DRF450, 1 DRG450 med K-motion

En smidig förare.

RBC Terminal behövde en reachstacker som var mycket effektiv och kunde hantera brandfarliga och farliga material med hög säkerhet.

Utmaningen

RBC Terminal har traditionellt fokuserat på tomcontainerhantering, med över 12 000 containrar inom anläggningen. Med hjälp av en kombination av tomcontainerhanterare och en reachstacker flyttar de i genomsnitt 500 containrar per dag, mellan gården, lastbilar och pråmar. Med en extra brygga under konstruktion och utökningen av verksamheten till att hantera farliga och brandfarliga material behövdes ny utrustning med mycket speciella krav.

Den nya containerhanteraren skulle kunna hantera fullastade tankar, transporterar farligt gods snabbt och säkert på gården. Maskinen behövde kunna stapla högt och djupt och arbeta snabbt i växlingsområden mellan lastbilar och kranar.

RBC letade också efter en maskin som minskade bränsleförbrukningen och gav en bättre körupplevelse för sina förare.

Lösningen

”Baserat på verksamhetens behov av pålitlighet och driftsäkerhet, och sedan jämför vi detta med förarnas erfarenheter. Förarna betraktar maskinen på ett annat sätt än en ekonom eller tekniker. De måste arbeta med den varje dag. Så vi jämförde förarnas erfarenheter med ekonomiska beslut och hittade ett bra alternativ med Kalmar K-Motion.”
Pascal Vermeulen, teknisk chef

RBC ville också kunna övervaka och optimera prestandan på sin nya maskin i realtid, så de lade detta till sitt befintliga Kalmar SmartFleet-abonnemnag. Eftersom RBC inte har någon egen serviceavdelning, lades alla service- och underhållsarbeten ut till det lokala Kalmar-teamet.

Resultatet

Kalmar K-Motion har överträffat alla förväntningar. Den har visat sig vara mycket driftsäker och effektiv, med mjuka rörelser, vilket är avgörande vid hantering av farligt gods.

”K-motion är en smidig maskin, särskilt vid lastning av farligt gods, och den är lätt att använda.”
Pascal Vermeulen, teknisk chef.

Tack vare sin unika kombination av hydrostatisk och mekanisk drivning ger maskinen en överlägsen körupplevelse samtidigt som den minskar bränsleförbrukningen med över 30 % jämfört med den tidigare maskingenerationen.

”Vi ser all information från SmartFleet och har noterat 30 % lägre bränsleförbrukning. Vi är också mycket nöjda med underhållet och hanteringen av K-Motion.” Pascal Vermeulen, teknisk chef.

”Förarna litar på att maskinen gör ett bra jobb, de tycker om att köra den. Bullret är mindre och de kan lyssna på musik. Kalmar är Mercedesen bland reachstacker. Den är den bästa reachstackern.”
Melvin van der Lugt – Terminal Supervisor.