This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. Läs mer
Kontakta oss
Kontakta oss

Roland, Tyskland

”Kalmar-maskinerna är pålitliga, effektiva och bekväma att använda.” Christoph Holtkemper, VD Roland

Lösningen Containerterminaler

 

Containerföretag beroende av Kalmar-utrustning

För att utan avbrott kunna lasta och lossa systemtåg från Tyskland och Italien – upp till 400 containrar per dag – är Roland Umschlag beroende av ett stort antal Kalmar-maskiner.

 

Namn:Roland Umschlag
Plats:Bremen, Tyskland
Dagsvolym:1 000 containrar
Kalmar maskinpark:Två DRF450-75S5XS reachstackers
En DRF450-65S5 reachstacker
Fyra DCF100-45E7 tomcontainerhanterare
En DCD250-12 gaffeltruck


 


Utmaningen

Roland Umschlag grundades 1969 och är ett ledande godshanteringsföretag baserat i GVZ Bremen, en av Europas ledande logistikknutpunkter. Inom ett 120 000 m² stort område hanteras fulla containrar, och området kompletteras av en depå för tomma containrar på 85 000 m².

Ytterligare utvidgning kommer snart att bli nödvändig eftersom tågtrafiken mellan de tyska hamnarna fortsätter att öka, liksom transportvolymerna för den inre sjöfarten.

Lösningen

Tågen betjänas av två Kalmar DRF45075S5XS reachstackers med 7 500 mm axelavstånd och hydrauliska stödben. Dessa enorma 90-tonsmaskiner klarar att lyfta containrar som väger upp till 30 ton från det andra järnvägsspåret med ett tyngdpunktsavstånd på 5 200 mm, mätt från framkanten av fordonet. För att underlätta operatörernas arbete är hyttarna utrustade med lyfthydraulik och en Kalmar-klassiker, reachstacker DRF450-65S5.

Förutom att hantera fulla containrar erbjuder Roland också hantering av tomma containrar för alla rederier som har verksamhet i Bremen. Utrustad med dubbla spreaders kan de fyra tomcontainerhanterarna Kalmar DCF100-45E7 stapla upp till sju Highcube-containrar. Med sina skräddarsydda spreaders klarar de även att lyfta 40-fots kylcontainrar med en excentrisk tyngdpunkt.

Resultatet

Tågen som betjänas av Roland fraktar i snitt 50 containrar, men den genomsnittliga lossningstiden per tåg ligger ändå under tre timmar. VD Christoph Holtkemper betonar vikten av noggrann övervakning av all utrustning. Däckslitaget och bränsleförbrukningen för varje större maskin följs noga. 

”Kalmar-maskinerna är pålitliga, effektiva och bekväma att använda.” Förarkomforten är viktig för att uppnå önskade resultat”, säger han.