Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmars utrustning håller svenska stålverket SSAB rullande

Hydrauliken är extremt smidig och känslig. Den ger mig perfekt kontroll över de långa plåtar vi hanterar. Anders Nyman, truckförare, SSAB Oxelösund

Lösningen Materialhantering

Kalmar DCG gaffeltruckar och reachstackers hjälper SSAB i Oxelösund, Sverige, att effektivt och säkert hantera tre miljoner ton råstål varje år.

 

Namn:

SSAB, EMEA

 

Årlig kapacitet

3 000 000 ton råstål (EMEA)

Plats:

Oxelösund, Sverige

 

 

 

Medarbetare:

2400 i Oxelösund

 

 

 

Fingertoppskänsla i stålverket.

Utmaningen

SSAB, EMEA bearbetar tre miljoner ton råstål varje år. De ämnen som hanteras kan vara hela 10 meter långa och väga upp till 14 ton, och lastas och lossas från kassettvagnar. Hastighet, kontroll, sikt och tillförlitlighet är av största vikt. Maskinparken som krävdes för den här verksamheten består av 24 gaffeltruckar och tre reachstackers, alla från Kalmar. De körs i tre skift varje dag och hanteras av olika förare.

Lösningen

I SSAB:s maskinpark ingår sex DCG160-12 gaffeltruckar, enligt hyresavtal med Kalmar som inkluderar fyra servicetekniker på plats. Gaffeltruckarna är utrustade nya EGO-hytten med stor, välvd vindruta som ger utmärkt sikt åt alla håll, vilket förbättrar säkerheten. Förarna kan justera inställningar i hytten efter sina respektive behov. DCG har även ett nytt hydrauliksystem som ger föraren fingertoppskänsla över lasten.

Resultatet

Tack vare samarbetet med Kalmar kan SSAB vara säkra på att det alltid finns ett oavbrutet flöde av stålämnen för bearbetning. För en fast månadskostnad garanterar Kalmar att utrustningen är tillgänglig enligt stålverkets behov. Att truckförarna får tillgång till den modernaste utrustning som finns i branschen ökar inte bara verksamhetens effektivitet och självförtroende, det sätter även ett leende på förarnas ansikten.