Kontakta oss
Kontakta oss

TADARSA anlitade Kalmar för jobbet

Kalmar hade ett utmärkt koncept och förslag och deras team var enastående från början till slut. De uppfyllde vår specifikation på alla sätt, och de båda Super Gloria kommer att betyda mycket för vår verksamhet. Samuel Iglesias, DIRECTOR TADARSA LOGISTICS S.L.

Erbjudande:

Reachstacker

 

Två Kalmar Gloria DRG1300-92ZX reachstackers, de största reachstackers som någonsin byggts, ska hjälpa Tadarsa Logistics S.L. att flytta gigantiska vindturbinsektioner i spanska Avilés.

 

 

Namn:

Tadarsa Logistics S.L.

 

Kalmar maskinpark:

Två Kalmar Gloria DRG1300-92ZX
reachstackers och fyra Kalmar DRF450

reachstackers i Spanien.

Två Kalmar DRF450
reachstackers i Brasilien.

Plats:

Avilés, Spanien

 

 

 

Medarbetare:

42 på Tadarsa Logistics S.L.

2 000 inom GRUPO DANIEL ALONSO

 

 

 

TADARSA anlitade Kalmar för jobbet

Tadarsa Logistics S.L. tillhandahåller logistiktjänster med global räckvidd. Företaget ingår i Daniel Alonso Group som har över 50 års erfarenhet av design och tillverkning av stålrörskonstruktioner, tryckkärl och stora metallkonstruktioner, stålbehandling, logistik och lagring av slutprodukter, bland mycket annat.

Utmaningen

 Tadarsa har sin verksamhet på ett 20 000 m² stort område mindre än 1 km från hamnen i Avilés i norra Spanien. Tadarsa kontaktade Kalmar när man behövde utrustning för att lyfta tunga vindturbinsektioner som kan väga upp till 260 ton. ”Vi valde att arbeta med Kalmar eftersom det är ett välrenommerat globalt företag och vi ville inte ge denna gigantiska uppgift till någon annan”, säger Samuel Iglesias, Director, TADARSA LOGISTICS S.L.

Lösningen

Kalmar antog utmaningen och kom med ett förslag till världens största reachstacker. ”Den här ordern innebar en teknisk utmaning som vi var mycket glada över att kunna bemästra. De behövde en reachstacker för att hantera ett kritiskt arbetsmoment och det ledde till att vi utvecklade
den största maskin som någonsin byggts”, säger Stefan Johansson, Director för Sales and Marketing på Kalmar Reachstackers and Empty Container Handlers. 

Kalmar levererade två Super Gloria reachstackers som kan lyfta en rekordvikt på 130 ton. Det tidigare världslyftrekordet sattes av Kalmar i Sverige 2014, när en reachstacker lyfte 103 ton. Tadarsas två Super Gloria har dock en lyftkapacitet som är betydligt större än någon tidigare reachstacker byggd för industriell tillämpning.

Resultatet

På Tadarsa är man mycket nöjd med slutresultatet. ”Kalmar hade ett utmärkt koncept och förslag och deras team var enastående från början till slut. De uppfyllde vår specifikation på alla sätt, och de båda Super Gloria kommer att betyda mycket för vår verksamhet”, säger Samuel Iglesias entusiastiskt.