Kontakta oss
Kontakta oss

Tarmac, Storbritannien

Efter att i många år ha använt flera olika tillverkare av gaffeltruckar, kan jag definitivt rekommendera Kalmar framför alla andra. Bob Godfrey, verksamhetschef, Tarmac Building Products

Erbjudande:

Gaffeltruckar

Kalmar levererar en effektiv ny maskinpark till Storbritanniens största tillverkningsföretag.

Kalmars gaffeltruckar är en kraftfull lösning för Tarmac Building Products

Utmaningen

Tarmac Building Products (TBP)  är Storbritanniens ledande leverantör av tunga byggprodukter, som erbjuder sina kunder lösningar för en mängd olika byggprojekt och för alla typer av bebyggda miljöer.

TBP har ett starkt varumärke och starka produkter och behövde robust utrustning som kunde garantera materialhanteringarna. Här ingår materialförflyttning med gaffeltruckar vid olika anläggningar i Storbritannien.

De tidigare gaffeltruckarna började bli gamla och därför drog TBP igång ett utbytesprogram för inköp av ny utrustning. Truckarna hade gått ett antal timmar och närmade sig slutet på sin livslängd. Det handlade om ett övervägande – serva eller byta ut.

Lösningen

Lösningen blev en leverans av 13 nya Kalmar mellanstora gaffeltruckar. Varje typ av gaffeltruck är utformad för sin specifika miljö, vilket gör dem idealiska för lastning av just den typ av tunga byggmaterial som TBP använder sig av. Den nya maskinparken erbjuder hög prestanda och manövrerbarhet. Alla gaffeltruckarna är till exempel utrustade med de senaste Stage IIIB-motorerna, för lägre bränsleförbrukning. Hydraulsystemet använder variabelpumpar för tunga lyft, det vill säga den energi som används begränsas till faktisk prestanda, samtidigt som den nya, innovativa EGO-hytten ökar förarens komfort och produktivitet.

Resultatet

TBP är entusiastiska över investeringen i de nya gaffeltruckarna och förarna är mycket nöjda med maskinernas bättre komfort, ergonomi, körbarhet och säkerhet.

Det är vanligt att förare fastnar för vissa truckmärken och TBP:s förare är särskilt förtjusta i just Kalmar. Och med truckar som alla känner sig bekväma med behöver inte TBP:s förare kompromissa med säkerheten. Även styrsystemet håller hög kvalitet med liten vändradie, vilket gör truckarna enklare och bättre lämpade för den här typen av miljöer, som Kalmars maskiner också är särskilt utformade för.