Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmar gaffeltruckar hjälper Truffer AG sätta sin prägel på stenmarknaden

Vi ville ha gaffeltruckarnas Ferrari, och det är Kalmar. Pius Truffer, vd, Truffer AG

Erbjudande:

Gaffeltruckar
Lösningen Materialhantering

Med Kalmars hållbara, bränsleeffektiva DCF500 gaffeltruck får Truffer AG den lyftkraft som man behöver för att hålla igång det schweiziska stenbrottet.

 

Namn:

Truffer AG

Ort:

Vals, Schweiz

Medarbetare:

50

 

Truffer sätter sin prägel på stenmarknaden med hjälp av Kalmar DCF500 dieselgaffeltruck

Utmaningen

Truffer AG utvinner högkvalitativ naturgnejs i Vals, Schweiz, och transporterar den till fabriken för bearbetning till dekorsten. 
Logistiken är viktig och effektiviteten själva nyckeln.
”Vi ville ha gaffeltruckarnas Ferrari, och det är Kalmar. Maskinernas kvalitet, tillförlitlighet och den fantastiska servicen är helt avgörande för oss, eftersom stenbrottet ligger högt upp i schweiziska alperna”, säger Pius Truffer, vd för Truffer AG.

Lösningen

Truffer AG valde DCF500 tack vare Kalmars 70 år långa erfarenhet av att hantera tung last. För att kunna arbeta på anläggningens begränsade yta måste trucken uppfylla vissa tekniska specifikationer, som till exempel maskinbredd och vändradie. Den här trucken har en lyftkapacitet på 50 ton och en pålitlig Volvo-dieselmotor som genererar 260 kW vid 2200 rpm. Tack vare den helautomatiska transmissionen är det enkelt att styra den stora maskinen.

Resultatet

Med hjälp av avancerad elektronik kan DCF500 köras med optimalt vridmoment vid låga motorvarvtal. På så sätt minskar både slitage, bränsleförbrukning, utsläpp och buller. Maskinen är även känd för sin styrka och hållbarhet. Pius Truffer uppskattar även maskinernas funktioner. ”En sådan här maskin är en motivationsfaktor för våra medarbetare. Det är en härlig känsla att köra Schweiz största gaffeltruck