Kontakta oss
Kontakta oss

Kalmar terminaltraktorer förstärker verksamheten för viktig svensk exporthamn

Kalmars meritlista är obestridd, när det gäller att uppfylla de här kraven. Företaget gör ett mycket bra jobb. Torbjörn Wedebrand, vd, Wallhamn AB

Erbjudande:

Terminaltraktorer
Lösningen RORO-terminaler

Wallhamns hamn – Sveriges största privatägda hamn – använder fyra skräddarsydda terminaltraktorer från Kalmar för att behålla sin position som framgångsrik hamn för svensk exportindustri.

Kalmar terminaltraktorer förstärker verksamheten i Wallhamns hamn

Utmaningen

Som ett nav för svensk export kräver Wallhamn förstklassig lasthanteringsutrustning. ”Nya maskiner garanterar säker och snabb hantering av godset. Det är viktigt att vi kan förlita oss på utrustningen när vi behöver den”, säger Torbjörn Wedebrand, vd, Wallhamn AB. Miljön är också en viktig faktor för kunden och en av huvudorsakerna till att de väljer traktorn TR618i från Kalmar.

Lösningen

TR618i:s IIIB-motor är bränslesnål och traktorn utmärker sig med sin säkerhet och dimensionsstabilitet. Maskinerna har anpassats och den totala höjden har reducerats till cirka tre meter för att de ska kunna användas ombord på fraktfartyg med låga däck. Kalmar har även en serviceverkstad på plats för att garantera traktorernas maximala drifttid.

Resultatet

Wallhamns fyra Kalmar TR618i terminaltraktorer är driftsäkra och garanterar snabb och effektiv hantering av fartygen. De bränslesnåla motorerna minskar driftskostnaderna och förbättrar hamnens miljöprestanda. Det här är även bra exempel på Kalmars förmåga att skräddarsy utrustning efter kundernas specifika behov.