Kontakta oss
Kontakta oss

HVO Bränsle - Förnybar diesel

En liten förändring kan göra en stor skillnad.

Genom att byta från traditionellt dieselbränsle till HVO kan ni minska era koldioxidutsläpp omedelbart, faktiskt med upp till 90 %. De flesta Kalmar-utrustning kan antingen byta till HVO direkt eller med en liten modifiering. Det är ett mycket litet steg som kan ha stor inverkan på din resa mot Net Zero..

Minska era bränsleutsläpp med upp till 90 %.

HVO, eller vätebehandlad vegetabilisk olja är ett direkt substitut för både röd och vit diesel.

Tillverkad av 100% förnybara råvaror som vegetabiliska oljor, animaliska fetter och oljor som ofta är restprodukter från livsmedelsindustrin.

HVO är helt hållbart och minskar netto CO2-växthusgaser med upp till 90 %. Vilket kan ha en enorm inverkan på att minska era koldioxidutsläpp medan er utrustning är i drift.

I Europa omfattas produktionen av HVO av EN15940-standarden, och med andra standarder på plats runt om i världen kan den enkelt ersättas med dieselbränsle utan att det påverkar effektiviteten hos din utrustning.

Ett beprövat alternativ till diesel.


HVO har använts som en blandad produkt i över 15 år och som en 100% ersättning för diesel i över ett decennium. Att visa sig vara ett säkert, hållbart och högpresterande bränslealternativ för diesel. Alla större motortillverkare inklusive Volvo, Cummins och Agco stöder användningen av HVO och det har erkänts för att förbättra motorns prestanda och livslängd.

 

Kan jag använda HVO till vår Kalmarmaskin?


HVO kan användas omedelbart med Kalmar Straddle Carriers utrustade med Volvo- eller Agco-motorer. Kalmar Reachstackers, Gaffeltruckar, Terminaltraktorer och Tomcontainerhanterare utrustade med Volvo och Cummins Steg 3, 4 & 5 motorer är alla nu certifierade att använda HVO istället för traditionellt dieselbränsle.

Om ni äger en certifierad maskin, kontakta ert okala supportteam för att kontrollera om er utrustning behöver en mindre uppgradering innan ni börjar använda HVO.

För att se en fullständig lista över certifierad Kalmar-utrustning som kan använda HVO klicka här.

Viktig information


Kontrollera med ert lokala Kalmar-team för att se till att er Kalmar-utrustning kan använda HVO och om den behöver en mindre uppgradering innan ni börjar använda HV0. HV0 är tillverkad enligt EN15940-standarden i Europa, om HVO är tillgänglig på er marknad, kontrollera att den överensstämmer med era lokala tillverkningsstandarder. HVO kan inte ersättas med andra biobränslen som inte är reglerade eller har godkänts av motortillverkaren. Användning av biobränslen som inte har certifierats eller godkänts för användning av OEM bör inte användas.

 

Emission saving calculator

Average fuel consumption

Liter/Hours: 15

Running hours per year

Hours: 2500

HVO use (as part of total fuel)

%: 100

Emissions using 0% HVO100

0 Tons

CO2/Year

Emissions using 100% diesel

0 Tons

CO2/Year