Kontakta oss
Kontakta oss

HVO100 (Hydrotreated Vegetable Oil) Fuel

Upp till 90 % lägre CO2-utsläpp med HVO100-bränsle.

HVO100-bränsle är en fossilfri dieselersättning som kan minska CO2-utsläppen från er nuvarande Kalmar reachstacker, gaffeltruck och terminaltraktor med upp till 90 % om den är utrustad med en godkänd drivlina, vilket gör den till en av de mest miljöeffektiva bränsleval som erbjuds.

Vad är HVO100?

HVO100 (Hydrotreated Vegetable Oil) Bränsle är ett förnybart drivmedel för dieselmotorer. Den kan beskrivas som en kemisk kopia av vanlig fossil diesel. HVO100 produceras genom att använda hållbart framställda vegetabiliska och animaliska material för att säkerställa att dess produktion inte har någon negativ inverkan på miljön. I Europa omfattas detta av EN15940-standarden. Eftersom HVO100 har en kemisk struktur som liknar dieselbränsle, kan HVO enkelt ersättas med diesel utan att det påverkar effektiviteten hos din utrustning.

HVO ses som det bästa och enklaste alternativet som finns för att hjälpa till att minska dina koldioxidutsläpp omedelbart.

Kan din utrustning använda HVO100?


Kalmar Steg 3,4 & 5 reachstackers, gaffeltrucka och terminaltraktorer utrustade med Volvo- eller Cummins-motorer är nu certifierade att använda HVO100. Om du äger en sådan maskin behöver du bara diskutera med ditt lokala Kalmar-supportteam om din utrustning behöver en mindre uppgradering eller om den är redo att börja använda HVO direkt. Det är snabbt och enkelt att montera och kommer att börja minska dina CO2-utsläpp med upp till 90 % så fort du börjar använda HVO100 bränsle.
HVO100 bränsle är en del av Kalmars steg-för-steg-strategi för att hjälpa ert företag att minska era koldioxidutsläpp och stödjer Cargotecs klimatambition att minska våra egna CO2-utsläpp med 50 % till 2030.
För att se en fullständig lista över certifierad Kalmar-utrustning som kan använda HVO100 klicka här.

 

Learn how Newell & Wright, one of the first cargo handling specialists in the UK, benefits from HVO100 which makes them save fuel costs and embrace sustainability.

 

Andra sätt att minska era utsläpp.


HVO-bränsle är ett utmärkt sätt att minska era nuvarande CO2-utsläpp med upp till 90 %. Kalmar erbjuder även en rad andra miljöeffektiva lösningar som ni kanske vill överväga.
• Vår Kalmar Eco Reachstacker kan minska era CO2-utsläpp och bränsleförbrukning med upp till 40 %.
• Ett urval av eldrivna gaffeltruckar som har noll utsläpp.
• Kalmar Hybrid Straddle and Straddle Carriers kan minska era CO2-utsläpp med upp till 40 % jämfört med traditionellt drivna dieselmotorer.
• Använd Kalmar Insight eller Kalmar Maintenance Remote Support för att kontinuerligt optimera er maskinflotta så att de använder mindre bränsle genom att arbeta mer effektivt.
• Kalmar Care erbjuder ett utbud av skräddarsydda servicepaket för att säkerställa att er utrustning fungerar optimalt.
• Kalmars utbud av tjänster för uppgradering, eftermontering och modernisering hjälper er att optimera och förbättra er maskinflottas prestanda och minska koldioxidutsläpp.

 

Viktig information


Kontrollera med ert lokala Kalmar-team för att se till att er Kalmar-utrustning kan använda HVO100 och om den behöver en mindre uppgradering innan ni börjar använda HV0100. HV0100 är tillverkad enligt EN15940-standarden i Europa, om HVO100 är tillgänglig på er marknad, kontrollera att den överensstämmer med era lokala tillverkningsstandarder. HVO100 kan inte ersättas med andra biobränslen som inte är reglerade eller har godkänts av motortillverkaren. Användning av biobränslen som inte har certifierats eller godkänts för användning av OEM bör inte användas.

 

Emission saving calculator

Average fuel consumption

Liter/Hours: 15

Running hours per year

Hours: 2500

HVO use (as part of total fuel)

%: 100

Emissions using 0% HVO100

0 Tons

CO2/Year

Emissions using 100% diesel

0 Tons

CO2/Year

 

Watch our latest Green Chair video! Did you know that you can save up to 90% less carbon emissions with HVO100 fuel? Niclas Samuelsson, Sales & Product Strategy Engineer, Terminal Tractors, explains what HVO100 fuel is, why it is important, and what benefits it brings.