Kontakta oss

Terminaltraktorer för containerhantering

En skräddarsydd traktor gör stor skillnad


Tempot vid moderna terminaler och i den intermodala verksamheten ökar ständigt och det är helt avgörande att man har rätt och skräddarsydd utrustning för containerhanteringen. Att dra tunga containertrailers eller långa trailertåg mellan fartyg och lagerplats kräver styrka och effektivitet. Kalmars LoLo-traktorer är kraftfullt byggda för att kunna ge dig 100 % prestanda, tillförlitlighet och garanterad valuta för pengarna.


Med över 60 000 referenser är Kalmar världsledande tillverkare av terminaltraktorer och trailertågapplikationer. De första traktorerna från Kalmar lanserades redan på 50-talet. Idag hanteras hälften av världens alla traileröverföringar av en maskin från Kalmar. Inga andra tillverkare har levererat så många terminaltraktorer som Kalmar. Framgången baseras på djupgående teknisk expertis, innovativ FoU och ett nära samarbete med kunder.

Tillförlitlig även i krävande miljöer

Kalmars tunga terminaltraktor bevisar om och om igen sin robusta tillförlitlighet. Dess styrka, högkvalitativa design och välkända komponenter garanterar maximal drifttid. Att använda den här fyrhjulsdrivna traktorn i trailertåget innebär till exempel att du drar upp till fyra trailers med en totalvikt på 320 ton. Kalmar terminaltraktor har lång förväntad livslängd och är byggd för att prestera även i de mest krävande miljöer, från Arktis till tropikerna. Våra kunder rapporterar över 7000 drifttimmar per år.


Kalmar terminaltraktorer skiljer sig från andra genom till exempel de tunga axlarna. Axelförhållandena har utformats särskilt för optimal hastighet-till-drag-insats.


Låga driftskostnader

Minimerade driftskostnader som behåller gynnsamma vinstmarginaler ligger självklart i ditt intresse. Med Kalmar terminaltraktor kan du räkna med låg bränslekostnad och ett på alla sätt lågt komponentslitage. Bland övriga funktioner finns hållbara bromsar och motorer med lågt utsläpp.


Mer lättskött än någonsin

Att hålla drifttiden uppe och dina dagliga eller regelbundna serviceprogram så korta som möjligt, gynnar i slutändan ditt resultat. Med Kalmar terminaltraktor går ingen tid till spillo, eftersom alla servicepunkter sitter lätt tillgängliga. Alla operatörs- och servicehandböcker har planerats noga, för enkel och snabb inhämtning av information.


Bättre förarkomfort och säkerhet

Kalmar terminaltraktor har enastående köregenskaper och avancerade säkerhetsfunktioner. Sikt runt om underlättas med större vindrutor och smalare hörnstolpar. Skjutdörren baktill ger enkel och säker tillgång för anslutning av trailerns slangar och kablar. Enkel och snabb styrning med hög precision Ergonomin baseras på omfattande intervjuer med och feedback från kunder.


Branschens minsta vändradie

Snabba arbetscykler håller verksamheten uppe i den takt som krävs för att klara terminalens snäva tidtabeller. Kalmars terminaltraktor har branschens minsta vändradie, för maximal manövrerbarhet i trånga utrymmen. Lyftramarna och hydraulsystemet är extremt robusta och klarar de hårda stötarna när containern sänks. Här finns även optimerade drivlinor för olika behov.

Jempsons, UK

Ledande åkeriet John Jempson & Son Ltd (Jempsons) bidrar kontinuerligt till kundernas ökade kapacitet, genom att tillhandahålla säkra och effektiva distributiontraktorer som stärker prestandan.

Läs mer

BMW logistikcenter, Tyskland

Att leverera viktiga bildelar till sina respektive destinationer i enlighet med schemat kräver noggrann timing och perfekt koordination. BMW:s logistikcenter förlitar sig på att Kalmars reachstackers och terminaltraktorer ska se till att allt går som smort.

Läs mer

Wallhamn, Sverige

Wallhamns hamn – Sveriges största privatägda hamn – använder fyra skräddarsydda terminaltraktorer från Kalmar för att behålla sin position som framgångsrik hamn för svensk exportindustri.

Läs mer