Kontakta oss

Terminaltraktorer för RoRo-hantering

Är du intresserad av att stärka din RoRo-effektivitet?


Idag, mer än någonsin, är effektivitet själva nyckeln till framgångsrik hantering av RoRo-verksamheten. Ju fortare du kan rulla på och av trailers, desto kortare handläggningstider får du – ett faktum som också har stor inverkan på ditt resultat. Din verksamhets framtid hänger på RoRo-traktorernas prestanda och tillförlitlighet.


Över 60 000 referenser för terminaltraktorer, varav drygt 4500 är RoRo-traktorer, innebär att Kalmar är världsledande tillverkare på området. Första RoRo-traktorn lanserades på 60-talet, under namnet Sisu. Systemet har därefter anammats som en metod för snabb lastning och lossning av fartyg, primärt i Europa och i Mellanöstern, men även i andra hamnar. Idag är detta världens överlägset mest sålda RoRo-traktor och inga andra märken har levererat så många 4-hjulsdrivna traktorer som Kalmar. Framgången baseras på djupgående teknisk expertis, innovativ FoU och ett nära samarbete med kunder.

Robust tillförlitlighet när den är som bäst

Kalmars tunga RoRo-traktor bevisar om och om igen sin robusta tillförlitlighet. Dess styrka, högkvalitativa design och välkända komponenter garanterar maximal drifttid. Traktorerna har lång förväntad livslängd och är byggda för att prestera även i de mest krävande miljöer, från Arktis till tropikerna.

Branschens minsta vändradie

Med hjälp av sin höga dragkraft drar de här maskinerna enkelt uppför branta, hala ramper och gör snäva vändningar på trånga däck. Snabba arbetscykler håller verksamheten uppe i den takt som krävs för att klara snäva tidtabeller. Kalmars RoRo-traktor har branschens minsta vändradie, för maximal manövrerbarhet i trånga utrymmen. Vändradien är endast 6,3 meter. Hydraulsystemet och dess variabla förträngningspump ger snabbare lyftning/sänkning av vändskivan – och upp till 30 % snabbare rörelser. Här finns även optimerade drivlinor för olika behov.

Låga driftskostnader

Och minimerade driftskostnader för att behålla gynnsamma vinstmarginaler ligger självklart i ditt intresse. Med Kalmar RoRo-traktor kan du räkna med låg bränslekostnad och ett på alla sätt lågt komponentslitage. Lastvägningsventilen levererar till exempel bara olja vid behov, vilket eliminerar värmeuppbyggnad och ger en avsevärt lägre bränsleförbrukning. Bland övriga funktioner finns hållbara bromsar och motorer med lågt utsläpp.

Bättre förarkomfort och säkerhet

Kalmar RoRo-traktor har enastående köregenskaper och avancerade säkerhetsfunktioner. Sikt runt om underlättas med större fönster, smalare hörnstolpar och borttagen hörnstolpe på den yttre vindrutan. Skjutdörren baktill ger enkelt och säkert tillträde för anslutning av trailerns slangar och kablar. Enkel och snabb styrning med hög precision Ergonomin baseras på omfattande intervjuer med och feedback från kunder.

Mer lättskött än någonsin

Att hålla tillgängligheten uppe och de dagliga eller regelbundna serviceprogrammen så korta som möjligt, gynnar i slutändan ditt resultat. Med Kalmar RoRo-traktor går ingen tid till spillo, eftersom alla servicepunkter sitter lätt tillgängliga. Här finns till exempel praktisk åtkomst från marknivå för dagliga kontroller, vilket även betyder att kontrollerna verkligen görs. Alla operatörs- och servicehandböcker har planerats noga, för enkel och snabb inhämtning av information.

Jempsons, UK

Ledande åkeriet John Jempson & Son Ltd (Jempsons) bidrar kontinuerligt till kundernas ökade kapacitet, genom att tillhandahålla säkra och effektiva distributiontraktorer som stärker prestandan.

Läs mer

BMW logistikcenter, Tyskland

Att leverera viktiga bildelar till sina respektive destinationer i enlighet med schemat kräver noggrann timing och perfekt koordination. BMW:s logistikcenter förlitar sig på att Kalmars reachstackers och terminaltraktorer ska se till att allt går som smort.

Läs mer

Wallhamn, Sverige

Wallhamns hamn – Sveriges största privatägda hamn – använder fyra skräddarsydda terminaltraktorer från Kalmar för att behålla sin position som framgångsrik hamn för svensk exportindustri.

Läs mer